Acas' di tăte pentru toți De-aș fi creator de jocuri…

De-aș fi creator de jocuri…

6 minute de citit
1
0
1,536

Să vii azi cu o idee nouă de joc video, e mare lucru. Toate sunt pe aceleași teme: război, invazii sau orașe pustiite de vreo molimă ce transformă oamenii în monștri.

M-a lovit de ceva vreme o idee de gather quest și o fac publică azi (hehe, cine știe, poate vreun designer de jocuri va da cândva peste această postare și mă va umple de bani ca să-mi preia ideea).

Într-o lume îndepărtată, pierdută în istorie, tu, jucătorule, ești un bufon la casa regală. Și asta e povestea ta.

bufonÎi înveselești zi de zi pe toți cu giumbușlucurile tale. Doar asta ți-e meseria: să sari, să cânți și să spui glume.

Dar nimeni nu-ți știe tristețea ce te apasă. Ai crescut alături de cea care acum îți e regină, o știi de-o veșnicie, dar ea nu îți cunoaște adevărata față. Îți cunoaște doar masca ce-o porți mereu, îți știe doar zâmbetul larg, ce-l ai mereu desenat pe față. Ești doar atât: un bufon de care lumea râde.

Dar dragostea nu ține cont de ranguri, căci ești îndrăgostit de-o viață de frumoasa regină.

Dar acum a venit vremea ca regina să-și găsească un soț. Și zeci de prinți își vărsau sângele albastru în luptele cu monștri pentru a aduce trofee cu care să câștige inima frumoasei regine.

Dar vezi tu, jucătorule, cum veneau prinții la curtea regală și se apropiau de regină, mureau pe loc, în chinuri. De când fusese copilă, o vrăjitoare rea aruncase asupra ei un blestem greu: orice bărbat care se apropia de  ea, să piară. Și din această cauză era numită pe ascuns Killer Queen.

Acum e timpul ca viața de bufon să fie lăsată în urmă și să pleci în căutarea bătrânului Mephistophel. Ascuns în munți, Mephistophel te așteaptă. El găsise deja rețeta pentru o poțiune magică ce ar fi anihilat vraja ce o chinuia pe regină. Mai era nevoie doar de viteazul care să-și dorească să plece în căutarea ingredientelor magice.

Tu ești alesul sorții să aduni cele trei ingrediente magice. Trebuie să lupți pentru ele și pentru inima reginei, dar tu știi doar să cânți și să dansezi, nu să te lupți. Mâinile tale știu doar cum să mânuie corzile lăutei, nicidecum sabia. Grea misiune te așteaptă bufonule-cavaler.

copac monstruPrimul ingredient al licorii magice sunt fructe de pădure. Sunt fructe care cresc doar în pădurea bântuită de copacii-malefici. Pentru un ochi neavizat, acești copaci posedați de spirite ar părea niște simpli pomi… dar nu-s ceea ce par. Sunt însetați de sânge, mereu în căutare de hrană, iar orice vietate care le cade pradă este devorată. Cu „crengile” își prind prada, iar cu „frunzele” lor otrăvitoare sug seva din trupurile nefericiților.

Abilitățile tale de dansator, salturile cu care îi înveseleai pe curteni sunt atuul tău în această misiune. Pentru a găsi aceste fructe magice trebuie mai întâi să cauți pomii adevărați din pădure, apoi să sari, să zbori din creangă în creangă și să eviți copacii monștri. Ajuns în poiana din mijlocul pădurii bântuite găsești fructele, dar drumul trebuie parcurs și înapoi. Dar nu mai poți să sari, căci riști să pierzi din fructe și trebuie să te întorci să le culegi din nou. Poți doar să fugi, iar cu mișcări agile să eviți copacii posedați care vor încerca să te prindă.

Ai reușit. Cu fructele magice ajungi la vrăjitor. Dar nu ai timp de pierdut. Urmează al doilea ingredient minune, celosia.

fata iluzieÎn vechiul ținut al magilor a mai rămas o singură vrăjitoare. Cea mai puternică dintre vrăjitoare, dar și cea mai rea. Toți magii care formau cândva o castă, în serviciul binelui, au fost izgoniți de răutatea ei.

Atenție mare să ai, bufonule, căci nu tot ceea ce vei vedea pe acele meleaguri va fi real. Bătrâna vrăjitoare îți va înșela ochii și, de exemplu, poți oricând să cazi în vreo prăpastie crezând că ești pe-un pod sau poți să alergi în cerc până la epuizare, căci tot mediul din jur se schimbă permanent.

Cum poți să scapi din acest labirint? Când apare o iluzie, o melodie îți sună în urechi. Cu atenție sporită trebuie să reproduci, pe note, acele cântece, iar iluziile se destramă. Nu ar trebui să-ți fie prea greu, doar ai cântat o viață întreagă la curtea regală.

Tot cu un cântec vei putea să o îndupleci și pe vrăjitoarea cea rea să îți împrumute puțin din planta crestată, magica celosia.

Acum, că ai și al doilea ingredient, tot prin cântec vei subjuga un dragon care te va duce înapoi, în zbor, la bătrânul Mephistophel.

Bravule trubadur, un singur ingredient te mai desparte de izbândă. Dar și cel mai greu de obținut: rara esență de praline.

imparat rauUmblă vorba prin regat că sticluță care conține câteva picături din această esență s-ar găsi în palatul Împăratului de la Apus, cel mai crud om de pe planetă. Să pășești în împărăția lui îți trebuie un curaj frate cu nebunia, dar să intri chiar în castel… asta-i chiar de neimaginat.

Să obții picăturile de esență e cea mai grea misiune, căci cea mare plăcere a împăratului este să ucidă, iar clondirul cu valoroasa esență e tot timpul la el. Castelul lui este păzit de gărzi care sunt la fel de nemiloase precum împăratul. Și singura armă pe care o ai e lăuta din care ai cântat pentru oaspeții din regat. Folosește-o așadar și în alte scopuri. Luptă, doboară inamicii unul câte unul, învinge în luptă pe necruțătorul împărat și câștigă sticluța cu esență de praline.

killer queen

Cum cele trei ingrediente au fost obținute, bătrânul vrăjitor le va combina după rețeta doar de el știută. Va obține un parfum, care odată pulverizat spre Killer Queen va îndepărta de ea vraja nemiloasă.

Bravo cavalerule! Ai învins copacii posedați, vrăjitoarea cea rea și împăratul nemilos, dar cel mai important este că ai cucerit inima reginei.

Regina și-a găsit în sfârșit alesul. Alături de ea vei conduce de-acum regatul.

Iar tu vei fi primul rege din istorie care știe să-și pună singur în cântec aventurile.

Poveste scrisă pentru SuperBlog 2013.

 • Curiozități despre Airsoft

  De mici ne dezvoltăm spiritul competițional, iar noi ăștia, bărbătușii, suntem atrași de t…
 • Viața ca un joc

  Alarma sună. Iar. Amânasem deja de câteva ori momentul, dar trebuie să mă ridic din pat. E…
 • Jocul de-a casa oarba

  Blogal Initiative propune un joc – cum m-aș simți într-o casă fără ferestre… s…
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Un comentariu

 1. John Serano

  13/11/2013 la 3:16 pm

  Ca poveste suna foarte bine, si o vizualizez deja transpusa intr-un joc. Cred ca ar trebui gandite si alte detalii, dar principiile de baza sunt interesante.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.