Bei și conduci

2 minute de citit
0
0
1,419

Ponta vrea să-i facă pe plac primului marinar al țării și dă liber la condus după ce omul a băut o bericică. De azi matelotul fără flotă se poate urca liniștit la volan după vreo ședința la Golden Șlitz. Nu că n-ar mai fi făcut-o, dar acum nu intrăm în detalii, că doar unii îs mai pe deasupra legii.

Deci Mikey Ponta-Mouse ne zice că nu mai e contravenție să bei un păhărel înainte să te urci cu responsabilitate la volan. Că doar și nemții mai beau un șpriț și dup-aia se plimbă drept pe Autobahn. Acum poți să duhnești puțin a alcool, cam de vreo 0,2 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

beat la volan

O fi mai modern așa, să bei o berică și să conduci liniștit de la bodegă până acasă, așa o fi în țările mai europene și mai civilizate. Dar la noi, cum poți să-l faci pe Nea Vasile de pe marginea șanțului să înțeleagă că are voie să bea o bere mică… MICĂ… la 0,33, când la el berea se măsoară în pet-uri de 2 litri jumate?

Prin aplicarea noilor norme privind consumul de alcool și condusul nu se face un pas înainte spre civilizație. Dimpotrivă, se va face mai mult haos, apar mai multe contestații.

Ai noștri guvernanți ar trebui să se gândească de vreo două…j’ de ori înainte să se ia cu legile după altă țară mai avansată în gândire. Ar fi bine să ia în calcul și diferențele de mentalitate și educație. Ce merge de minune la alții, la noi poate fi eșec total.

Înainte de a se arunca o lege de genul, ar trebui pregătit omul. Teoretic toți știm să bem. Practic, nu. Alcoolemia depinde de mai mulți factori, nu doar de mărimea sticlei sau a băutorului. Depinde și de gradul de oboseală, de cantitatea / tipul de hrană.

Deci, dragilor, de azi încolo ar fi bine ca fiecare să aibă prin buzunare un bănuț și o lumânare, înainte de a pleca la drum.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.