Acas' di tăte pentru toți Diminețile sănătoase. Da… Poate ale altora

Diminețile sănătoase. Da… Poate ale altora

3 minute de citit
2
0
1,149

Superblog, competiția anuală a bloggerilor, propune o nouă probă, cea a dimineților sănătoase. Nimic mai simplu. Tot ce am de făcut e… să-mi imaginez cum ar fi să-mi încep ziua într-un mod sănătos, că la mine realitatea e alta.

Păi eu îmi încep ziua așa cum o și termin: cu ochii împăienjeniți de somn, în fața laptopului. Am mereu lângă mine o cană de ceai. Nu cu ceai, ci pentru ceai… plină cu cafea. Micul dejun e nelipsit… pe la ora 14, când stomacul îmi aduce aminte că n-am apucat să mănânc nimic și rezolv repede problema cu un covrig sau o plăcintă.

Pentru cei care au citit rândurile de mai sus, sfatul meu ar fi să nu încerce să mă imite, căci rezultatul nu e deloc plăcut. Regimul ăsta dezorganizat se lasă cu un organism slăbit, oboseală continuă și o amorțeală soră cu apatia.

Bag de seamă că stilul ăsta de viață mi se trage de la problemele de memorie. Îmi tot zic „De mâine, gata. Mă schimb.” … și a doua zi, uit tot și o iau de la capăt, la fel. Asta e! Sunt uituc.

O dată, într-o dimineață, mi-am adus totuși aminte că trebuie să fac ceva bun pentru sănătatea mea. Pus pe fapte mari, am vrut să schimb regimul, să-mi fac în locul cafelei un suc de fructe. Numai că ce să vezi? Nu aveam fructe. Starea aia de schimbare m-a ținut și seara, când mi-am cumpărat fructe pentru a doua zi. Și a doua zi iar am vrut să-mi fac suc de fructe, că doar acum aveam fructe, dar, belea mare, mi-am dat seama că nu aveam storcător de fructe.

storcator_HuromAșa că îmi notez aici, în articol, să nu mai uit altă dată: de mâine caut oferte la storcătoare de fructe. Ăăă. Nu de mâine. De azi, dacă îmi fac puțin timp liber la slujbă.

Mi-au făcut deja cu ochiul storcătoarele Hurom. Sunt storcătoare presare la rece. Cu astea poți stoarce cam orice: fructe, legume, rădăcinoase.

Aici intervine sistemul inovator de stoarcere, Slow Squeezing System, prin care se face diferența față de clasicele storcătoare. Sucul se obține prin presare la viteză mică. Astfel se păstrează gustul, iar culoarea este naturală.

Tot prin metoda asta de stoarcere la viteză mică se poate obține suc și rădăcinoase – morcov, sfeclă sau din frunze, iarba de grâu, frunze de spanac sau țelină (fiecare cum dorește, după bunul plac sau… necesități). Asta-i frumusețea, că faci suc din ce vrei, nu doar din fructe sau legume zemoase.

Le storci, amesteci aromele, faci fel de fel de rețete de sucuri naturale bogate în vitamine după bunul plac și după cât te ține imaginația.

Bun. Acum sper să nu mai uit de utilitatea storcătorului.

Mai era ceva. Hmm. Da… legumele și fructele. Dar pe astea le-oi lua de la piață. Dacă mai găsesc vreo tarabă când ies de la lucru.

Cu acest articol particip la cea de a doua probă SuperBlog 2013.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

2 Comentarii

 1. piese auto

  09/10/2013 la 7:10 pm

  Te suprasoliciti, nu numai modul tau de viata nesanatos iti provoaca oboseala. Daca ai posibilitatea, iti poti lua un ebook reader, care nu-ti oboseste aproape deloc ochii , asta presupunand ca munca ta necesita mult citit, sau invatat ceva anume. Si ma indoiesc sincer, ca o sa poti substitui cafeaua cu sucul de fructe, poate doar o perioada, ca un fel de placebo.

  Dă-i replica

 2. giovanny8989

  10/10/2013 la 10:22 am

  Reclama este sufletul comertului…. Apropo de acel storcator, la 150 W nu stiu ce mare branza poate face… O sa cedeze motorul foarte repede. Un storcator bun, are in jur de 700-800 W.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.