Acas' guest post 4 Lucruri pe care nu le știai despre recuperarea medicală

4 Lucruri pe care nu le știai despre recuperarea medicală

9 minute de citit
4
0
631

Recuperarea medicală este o formă de reabilitare care se concentrează pe scăderea durerii și restabilirea mișcării optime a unei persoane. Începe cu o evaluare detaliată, care ajută fizioterapeutul și pacientul să discute opțiunile pentru un plan de tratament. Astfel, recuperarea medicală își propune să restabilească mișcarea și capacitatea funcțională la potențialul maxim al persoanei.

recuperarea medicala

Recuperarea medicală poate trata mai multe afecțiuni de sănătate decât vă puteți imagina

Una dintre concepțiile greșite cu privire la recuperarea medicală este că poate fi urmată doar de persoanele care au suferit o vătămare după un accident. Dar acesta este doar un aspect al recuperării medicale. Departe de ceea ce cred majoritatea oamenilor, este, de asemenea, o opțiune excelentă de tratament pentru a atenua și gestiona simptomele unei game diverse de afecțiuni.

Fizioterapia într-un centru de recuperare medicală poate trata durerile de spate, astmul, durerile severe și vertijul. Departamentul de recuperare medicală pune la dispoziția pacienților programe complexe de gimnastică medicală, individualizate, desfășurate într-un cadru medical specializat, multidisciplinar, prin intermediul aparaturii de ultimă generație.

Recuperarea medicală este, de asemenea, recomandata pentru următoarele afecțiuni:

 • Boli neurologice (de exemplu, recuperarea după un accident vascular cerebral, scleroza în placi, sindrom de imobilizare, pareze și paralizii)
 • Boli respiratorii (de exemplu, astm bronșic, fibroză chistică și boli pulmonare obstructive)
 • Afecțiuni post-traumatice (luxații, entorse, fracturi)

Recuperarea medicală oferă multe beneficii, inclusiv eliminarea nevoii de intervenție chirurgicală

Multe programe de recuperare medicală post-chirurgicală includ terapia fizică ca o componentă vitală pentru vindecarea completă, în special pentru pacienții care suferă de probleme/leziuni ale articulației și ale coloanei vertebrale.

De exemplu, persoanele care trec printr-o intervenție chirurgicală la gleznă sau înlocuirea șoldului ca urmare a unei accidentări sunt de obicei introduse în recuperare medicală în urma operației lor. În unele cazuri, pacienții își încep tratamentul imediat după operație. Acest lucru este pentru a asigurarea corectă a vindecării. Dar recuperarea medicală poate preveni o intervenție chirurgicală. De exemplu, se poate opta pentru recuperare medicală în cazul herniei de disc neoperate sau a fracturilor.

Recuperarea medicală poate ameliora durerile severe

Durerea cronică vă poate elimina total confortul. Poate avea un impact asupra sănătății dvs emoționale, fizice și sociale. În loc să trăiţi cu ajutorul calmantelor, care asigură doar un răgaz temporar de la apariția durerii, vizitați un centru de recuperare medicală pentru ameliorarea durerilor pe termen lung.

Știți că aveți nevoie de intervenția unui fizioterapeut atunci când întâmpinați dureri severe și persistente. Această durere poate afecta o anumită zonă a corpului (de exemplu, dureri de spate inferioare) sau poate fi chiar răspândită.

În astfel de situații, se recomandă utilizarea unui tratament mai activ și multidisciplinar, precum exercițiile de recuperare medicală. Metodele multidisciplinare de gestionare a durerii se bazează pe fizioterapie, printre alte tratamente, pentru ameliorarea durerii.

Cu multă răbdare și tehnici eficiente, cu echipamente speciale și aparatură de ultimă generație, medicii, kinetoterapeuții şi fizioterapeuții dintr-un centru de recuperare medicală reușesc, în 14-28 zile de terapie, să obțină rezultate vizibile în ceea ce privește mobilitatea pacienților.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

4 Comentarii

 1. Andra

  30/04/2020 la 8:57 pm

  Multumesc mult pentru informatie si pentru link!

  0

  0

  Dă-i replica

 2. Mara

  13/05/2020 la 4:28 pm

  Mi-a placut articolul, sa postati mai des 😀

  0

  0

  Dă-i replica

 3. Citeste Carti!

  25/05/2020 la 6:49 pm

  Am avut acum 3 ani un accident la fotbal, si am avut o luxatie destul de grava la genunchi si nu am fost la nici un control.. nu mai simt acum durere, decat daca merg foarte mult, sau daca fortez greutate pe mine (cand iau pe cineva in brate sau car greutati)

  0

  0

  Dă-i replica

 4. Andreea

  28/05/2020 la 4:12 pm

  Super site-ul, multumesc pentru recomandare!

  0

  0

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.