Acas' guest post Vinul este bautura care a cucerit lumea!

Vinul este bautura care a cucerit lumea!

2 minute de citit
1
0
1,074

Inca din cele mai vechi timpuri, odata cu descoperirea agriculturii, omul a constatat ca poate crea si un elixir, pe care ar ajunge sa il aprecieze chiar si Zeii. Vinul a fost si este bautura care defineste o masa copioasa, bautura care iti poate spune multe despre o tara sau despre omul care iti intinde paharul. Ce-i drept, lumea nu ar mai fi la fel fara un pahar de vin. Magaiznul Vinere.ro ofera o gama de vinuri premium la preturi foarte acceptabile, destinate clientilor pretentiosi si mai putin pretentiosi?

Selection Sauvignon Blanc

Ce pot gasi clientii pe site?

Vinuri rosii, vinuri albe, vinuri rose, dar si vinuri de tip Spumante, toate produse de cea mai buna calitate provenind din diferite tari. Cea mai veche dovada posibila pentru utilizarea strugurilor ca parte a unei retete de vin cu orez fermentat si miere a fost in China, in urma cu aproximativ 9.000 de ani. Doua mii de ani mai tarziu, originele a ceea ce a devenit traditia europeana a vinificatiei au inceput in Asia de Vest.

Reziduurile de pe terci de olarit din situl neolitic timpuriu chinezesc din Jiahu au fost recunoscute ca provenind dintr-o bautura fermentata obtinuta dintr-un amestec de orez, miere si fructe, radiocarbon datat la ~ 7000-6600 i.e.n. Prezenta fructelor a fost identificata de resturile de acid tartric / tartrat in fundul unui borcan, cunoscut oricui care bea vin din sticlele incarcate astazi. Cercetatorii nu au putut restrange speciile tartratului intre struguri, paducel sau cires longyan sau cornelian sau o combinatie de doua sau mai multe dintre acestea. La Jiahu s-au gasit seminte de struguri si seminte de paducel. Dovada textuala pentru utilizarea strugurilor (dar nu a vinului) dateaza din dinastia Zhou (cca 1046–221 i.e.n.). 

Daca strugurii au fost folositi in retetele de vin, au fost dintr-o specie de struguri salbatici originare din China – exista intre 40 si 50 de specii diferite de struguri salbatici in China – care nu sunt importate din Asia de Vest. Strugurii europeni au fost introdusi in China in secolul II i.Hr., cu alte importuri rezultate din Drumul Matasii.

vin rosu

Primele dovezi ferme pentru producerea vinului pana in prezent in Asia de Vest provin din situl din perioada neolitica numit Hajji Firuz, Iran, unde un depozit de sedimente pastrate in fundul unei amfore s-a dovedit a fi un amestec de tanin si cristale tartrate. Depozitele din sit au inclus inca cinci borcane precum cea cu sedimentul de tanin / tartrat, fiecare avand o capacitate de aproximativ 9 litri de lichid. Hajji Firuz a fost datat in perioada 5400–5000 i.e.n. 

Site-urile din afara domeniului normal pentru struguri cu dovezi timpurii pentru struguri si prelucrarea strugurilor din Asia de Vest, includ Lacul Zeriber, Iran, unde polenul de struguri a fost gasit intr-un miez de sol chiar inainte de ~ 4300 cal BCE. Fragmente de coji de fructe au fost gasite la Kurban Hoyuk, in sud-estul Turciei, pana la sfarsitul secolului 6 – inceputul mileniului 5 i.Hr.

Importurile de vin din Asia de Vest au fost identificate in primele zile ale Egiptului dinastic. Cu asa o istorie este greu sa nu ciocnesti un pahar de vin de la Vinere.ro!

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Un comentariu

  1. Madalina

    19/12/2019 la 6:50 pm

    Mi-a placut ce am gasit la ei pe site. Multumesc pentru recomandare!

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.