Acas' di tăte pentru toți Vara asta ne dăm aere… Condiționat

Vara asta ne dăm aere… Condiționat

2 minute de citit
4
0
1,230

După cum cred că ați observat, a cam venit vara pe la noi. Chiar dacă par mai mult toamnă, cu ploi din două în două zile, tot vară e, cu aer greu de respirat. Iar ploile lungi și dese nu aduc răcoreala după care tânjim, dimpotrivă, crește nivelul de umiditate și combinat cu căldura duce la o scădere a nivelului de confort.

Și cum pe căldură, parcă nici berica rece nu „intră” așa cum ar trebui, tot avem nevoie de un val de aer rece. Soluția e simplă: deja banalul aparat de aer condiționat.

Deși pare floare la ureche, totuși alegerea unui aparat de aer condiționat nu este chiar atât de ușoară. Oferta de aparate este destul de variată și nu te poți baza pe principii primitive de genul „e mai scump, e mai bun” sau „cât mai ieftin, că-i bun tot ca ăla scump”.

În alegerea unui aparat de aer condiționat trebuie ținut cont de diverși factori care pot face diferența la asigurarea confortului, dar și la buna funcționare a aparatului. Trebuie avută în vedere orientarea ferestrelor, dacă sunt orientate spre sud (cum e cazul meu), iar lumina soarelui este prezentă pe tot timpul zilei, atunci sigur ai nevoie de un aparat mai puternic. Mărimea camerei este un alt factor de care trebuie avut în vedere, căci cu cât este mai mare volumul de aer care trebuie răcit, cu atât mai mult un aparat subdimensionat va fi suprasolicitat, ceea ce duce la porniri/opriri dese, fapt care se va regăsi pe factura de energie electrică, duce la uzură crescută a aparatului sau chiar defectarea acestuia.

De asemenea, trebuie luat în calcul și consumul de energie, căci diferența de preț dintre un aparat – să zicem de clasa C și unul de clasa A de consum –  se amortizează în primul an de folosire.

climatico.ro

Montarea aparatului trebuie lăsată în seama celor specializați în acest domeniu, iar pentru montaj aer condiționat acreditat există specialiștii Climatico, care au dreptul de instalare, service și depanare a aparatelor de aer condiționat în perioada de garanție și post garanție. Livrarea și montajul se fac în cel mult 24 ore pentru comenzile din București și 48 ore pentru alte orașe.

Vezi oferta Climatico ce-ți va aduce aerul curat și răcoritor în zilele calde de vară.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

4 Comentarii

 1. Roxana

  28/07/2014 la 1:06 pm

  Se gasesc oferte bune pentru aer conditionat pe site. Ai de unde alege.

  Dă-i replica

 2. Ionel

  31/07/2014 la 12:16 pm

  Este bun aerul conditionat dar are si avantaje si dezavantaje.

  Dă-i replica

 3. Flori

  14/08/2014 la 2:17 pm

  Pe caldurile astea nici nu poti sta fara aer conditionat.

  Dă-i replica

 4. Aer Conditionat Daikin

  14/06/2018 la 4:09 pm

  Cred ca la ce veri sunt in ultimii ani in Romania, aerul conditionat a devenit o necesitate.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.