Acas' di tăte pentru toți Stiluri de pantofi casual potriviți pentru orice ocazie

Stiluri de pantofi casual potriviți pentru orice ocazie

3 minute de citit
0
0
1,341

Cristian Dior zicea că ”nu poți avea niciodată prea multa grija atunci când iți alegi pantofii”. Ca bărbat, adevărul e că nu acord atenția necesară când îmi cumpăr vreo pereche de pantofi. O greșeală pe care care noi, bărbații, o facem des. Poate singurul criteriu pe are îl luăm în seamă este comoditatea încălțămintei. A, da… și dacă se poate ca perechea de pantofi să ne țină toată viața.

pantofi casual barbatesti

Poate cea mai vizat stil modern este casual, tocmai pentru că este extrem de permisiv, putând fi aplicat cu succes la birou, dacă nu este impusă o ținută business, dar și la o ieșire în oraș, iar elementele vestimentare pot fi combinate pentru a avea un look nou.

Știu că nouă ne cam lipsește răbdarea când vine vorba de a cumpăra haine sau încălțăminte din magazinele tradiționale și de multe ori ne grăbim să luăm primul articol întâlnit, regretând apoi decizia luată la repezeală. Acum avem la un click distanță toate magazinele online din țară sau orice alt colț al lumii, fiind de ajuns o simplă căutare online după cuvinte cheie, cum ar fi… pantofi casual barbati și presiunea cumpărăturilor nu mai este atât de apăsătoare. Putem să consultăm părerile altor clienți, recenzii ale produselor și nu în ultimul rând, compararea prețurilor pentru același produs sau produse similare, pentru a fi siguri că decizia finală este pe măsura așteptărilor.

Pentru a fi sigur că pantofii vor rezista în timp, nu trebuie să te bazezi doar pe calitatea oferită de producător, ci și modul în care ai grijă de ei. Deși unii consideră că o pereche de încălțăminte este de ajuns, este recomandat ca aceeași pereche de pantofi sa nu fie purtată două zile la rând, tocmai pentru că 24 de ore ar fi necesare ca pantofii să își recapete forma, umezeala acumulată să se retragă, fiind recomandat ca după purtare, pantofii să fie curățați și păstrați cu șanuri de lemn în interior pentru a li se menține forma.

  • Pantofii casual pentru afaceri

Stilul casual a pătruns și în lumea sobră a afacerilor, costumul și cravata fiind pantofi casual - barbatiînlocuite de sacou, cămașa descheiată la gât și, bineînțeles, pantofii casual, care se aseamănă cumva cu cei din clasa business, dar nu sunt atât de formali ca cei de tip Oxford. Pot fi din piele sau velur, cu un stil aflat undeva între cei business și pantofii comozi de stradă. De obicei au negrul ca și culoare de bază, pentru o notă de clasic.

  • Pantofii casual tip sport

În această categorie nu intră pantofii special concepuți pentru activități sportive, ci mai degrabă pantofii potriviți pentru o ținută lejeră, de tip sport. Acești pantofi de cele mai multe ori au modele făcute din cusături și sunt îmbinate mai multe tipuri de material. Se pot combina cu jeanși sau pantaloni scurți.

  • Pantofii casual de interior

În general pantofii de interior sunt confecționați de obicei din materiale inferioare calitativ, iar talpa este lipită, tocmai pentru că sunt concepuți pentru un grad de uzură mai redus decât cei de stradă. Pot fi purtați acasă sau în alte condiții care implică purtatul ocazional în spațiul interior.

Culoarea pantofilor este de asemenea foarte importantă, căci pentru a putea folosi aceeași pereche de pantofi la cât mai multe ocazii, se recomandă culori neutre, iar dacă ai dubii în privința culorilor, nu uita că poți întotdeauna să pariezi pe negru.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.