Acas' guest post Istoria pantofilor cu tocuri înalte

Istoria pantofilor cu tocuri înalte

3 minute de citit
1
0
1,466

Cavalerii au fost primii care au purtat tocuri înalte pentru a-și păstra în siguranță picioarele în șa. Iar caii erau un simbol al bogăției, tocurile atât de înalte deveniseră repede un simbol al aristocrației și un statut social înalt, mai degrabă decât un simbol al genului.

pantofi cu tocuri inalte

Regilor Renașterii Europei le-a plăcut să poarte pantofi cu tocuri deosebit de înalte pentru a-și arăta supremația și au putut să meargă liniștiți prin bălți, pe măsură ce înălțimea tocului lor era de 30 cm. Regele Ludovic al XIV-lea al Franței, cunoscut și sub numele de „Sun King”, a jucat un rol important în răspândirea popularității tocurilor înalte. Chiar și astăzi, istoricii modei se referă la tocuri înalte ale bărbaților ca pantofi francezi.

Cea mai mare descoperire în industria încălțămintei a fost în timpul Revoluției Industriale, când în Marea Britanie și America de Nord, inventatorii și meșteșugarii au construit mașini de cusut moderne pentru încălțăminte și au început producția în masă de încălțăminte. Invenția unui om afro-american Jan Ernst Matzeliger a depășit cu desăvârșire munca predecesorilor săi care au încercat să creeze o mașină puternică, automată, capabilă să schimbe locul de muncă. Mașina durabilă patentată a lui Jan Ernst Matzeliger a reușit să producă aproximativ 700 de perechi de încălțăminte pe zi, adică de 10 ori mai mult decât ar fi putut face un maestru calificat de încălțăminte. Datorită acestei minunate invenții, încălțămintea a devenit accesibilă tuturor.

Nu este un secret că acum câțiva ani, orașele fără drenare și instalații sanitare, fără sisteme de colectare a gunoiului, erau foarte murdare. Deci, nu este surprinzător faptul că utilizarea practică a cizmelor cu platformă Calvin Klein a fost de a proteja împotriva murdăriei.

Ei bine, ei au devenit o adevărată icoană de modă în secolul al XIV-lea, la Veneția, unde erau numiți chopine. Înălțimea lor a continuat să crească până când unii aveau o platformă de lemn de 70 cm. În secolul al XVI-lea, cele mai multe materiale de plută fabricate în Spania au fost utilizate pentru fabricarea platformelor. O persoană care purta acesti pantofi avea nevoie de doi servitori pentru a ii ajuta în orice moment, așa că, evident, numai cei bogați puteau purta astfel de încălțăminte. La urma urmei, cei săraci nu aveau nici servitori sau ajutoare care să-i ajute să meargă prin murdărie și balti. Pantofii cu platformă au devenit rapid un simbol al luxului și bogăției.

Mai târziu, nobilii s-au distanțat de această tendință și numai curtezanii purtau tocuri înalte. Călcâiele au devenit atât de ridicate încât, în cele din urmă, legea franceză a stabilit înălțimea maximă a tocurilor / platformelor înalte. În prezent, femeile nu poartă tocuri care sunt extrem de înalte din cauza sănătății lor și a riscului ridicat de rănire. Cu toate acestea, designerul Alexander McQ, ale cărui colecții pot fi găsite la saloanele Dolita, au introdus tocurile înalte pe o talpă de 25 cm care au fost doar divizate și modelele au fost suficient de îndrăznețe să poarte.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Un comentariu

  1. Daniela

    09/06/2019 la 1:42 pm

    Foarte interesant articolul, multumesc pentru link.

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.