Acas' di tăte pentru toți Sătul de „ chinezării ”

Sătul de „ chinezării ”

2 minute de citit
0
0
1,082

Cine și-ar dori să poarte pantaloni care scârțâie în mers, tricouri care plesnesc chiar și pe cei piperniciți sau bluze cu nasturii lipiți cu super  glue? Nimeni? Păi atunci de ce vă îngrămădiți la bazar și forfotiți printre mormanele de „chinezării” conștienți fiind că banii sunt aruncați degeaba pe haine de unică folosință care put a formol?

fabricat-in-romania
Sursa imaginii: http://denisuca.com/

De ce preferăm un produs fals care nu întotdeauna e mai ieftin și care, culmea, ne poate și îmbolnăvi? Posibil să fie rămășițe din vremuri demult apuse pe când orice era „din afară” era luat de bun și tot românul se mândrea cu chinezării cumpărate de la bișnițari.

Trăim într-o lume în care nu mai contează calitatea, doar numele de pe un abțibild strălucitor. Trist.

Pe când marile case de modă colaborează cu producătorii din România, tocmai pentru calitatea oferită, noi strâmbăm din năsuc dacă pe etichetă e scris „Fabricat în România”. Cea mai mare greșeală.

Produsele românești ar trebui apreciate la adevărata lor valoare, iar producătorii români de textile ar trebui sprijiniți în primul rând de către noi, consumatorii. Cei care activează în acest domeniu ar trebui mai bine apreciați pentru eforturile depuse, pentru că în așa zisa industrie ușoară, munca nu e deloc ușoară. Ca o mică paranteză, am lucrat cam patru ani într-un atelier de textile, știu ce implică asemenea activitate și mă mândresc cu asta.

Dar și doritorii de bunuri autohtone se confruntă cu greutăți în a descoperi o piață de desfacere pentru produsele românești. O mare problemă cu care se confruntă producătorii din România o reprezentă promovarea. Sau mai bine zis, lipsa acesteia. O variantă o reprezintă târgurile producătorilor care se organizează periodic prin mai toate orașele din România, dar efectul este minor, promovarea fiind făcută la scară mică.

O altă variantă de promovare, la nivel global, o reprezintă internetul. Un portal la îndemâna oricui, prin intermediul căruia orice producător își poate promova produsele într-un catalog online. Portalul de afaceri pentru industria ușoară AfaceriTextile.ro vine în ajutorul micilor și marilor producători din România. Cu o interfață accesibilă și o înscriere rapidă în catalog, producătorul își poate promova activitatea beneficiind de suport tehnic pentru o afacere prosperă. Mai mult, pentru un abonament de un an, clientul portalului primește cadou o tabletă, un site prin care își poate promova afacerea sau produsele, dar și reclamă timp de trei luni printr-un banner rotativ.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.