Acas' di tăte pentru toți Obsedați de control

Obsedați de control

2 minute de citit
2
0
1,258

Cunosc un cuplu, nu spui cine, persoane importante…  (H)

papusar„Ei și?” Ai putea zice. „Orice om cunoaște cel puțin un cuplu.” Corect. Da’ ăștia pe care îi știu eu îs tare ciudați, obsedați de moarte să dețină controlul. Totul trebuie bine planificat, cronometrat la secundă. În fiecare duminică se planifică activitatea pentru întreaga săptămână. Totul este calculat și scris pe liste. Dacă ceva nu iese conform planului, se instalează haosul. Și bineînțeles că mai niciodată nu reușesc să se țină de programul stabilit cu strictețe.

Hai, că au toată viața programată, treacă-meargă. Dar fac chestii care se bat cap în cap.

El nu bea cafea decât dacă este decafeinizată, nu cumva să îi fie afectată sănătatea, dar nu-i lipsește din meniul zilnic un fel de sos de cașcaval cu maioneză la tub. Iar prânzul nu e complet fără o supă de E-uri la plic.

Ea e mai finuță, ține regim alimentar strict. Orice fruct, legumă sau bucățică de carne trebuie cântărită. Are mereu un tabel după care se orientează. Toată ziua își fărâmițează mâncarea în funcție de gramaj. Toată ziua! Seara se schimbă programul, că doar (parafrazându-l pe cel mai băsescian dintre români) seara nu-i ca ziua. Deci cum apune soarele dă iama în pungile cu chips-uri și se îndoapă toată seara cu prăjituri sau ciocolată sau îngheţată sau prajituri şi ciocolată plus îngheţată, în funcţie de dispoziţie.

Hainele trebuie neapărat spălate după un adevărat ritual: lunea numai cămășile și tricourile. Miercurea doar pantalonii, vinerea – lenjeria, iar sâmbăta restul. Trebuie musai respectat programul, dar nu contează că sunt băgate la grămadă colorate și albe. Toate merg deodată, ce dacă toate cămăşile albe îs demult rozalii, măcar nu-s contaminate cu bacterii de la bikinei!

Curăţenia e obsedantă pentru obsedaţi. Dar crezi că ar pune miss piţi mîna-i gingaşă pe mătură?! Ei aş. Are pe cineva care se ocupă ca totul în jur să strălucească şi să nu fie picioruş de microb prin casă. Dar obsesia e boală grea. Şi ca nu cumva să scape vreun colţişor nedereticat, miss-mademoiselle pune zi de zi semne. În fiecare dimineaţă împânzeşte casa cu fire de păr din propriul scalp. O să-şi tot smulgă părul până o lovi-o alopecia ca pe Miss Trăistariu.

Crezi că se opreşte aici cu controlul? Neah… Seara face rondul casei şi miroase pe rând toată mobila. Totul trebuie să pută a dezinfectant proaspăt. Ha! La cât de crăcănat merge bărbat’su pe stradă, mai mult ca sigur că-l dezinfectează bine cu cloramină peste tot înainte de-al folosi în scopuri reproductive.

Doamne feri şi apără de asemenea muiere.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

2 Comentarii

 1. Igrec

  21/04/2013 la 5:43 am

  sper ca e o povestioara fictiva. daca nu.. tragic si penibil.

  Dă-i replica

  • oltelean

   21/04/2013 la 9:02 pm

   Nu este nimic inventat. Doar ca nu suntem chiar asa de apropiati cum s-ar putea crede.

   Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.