Acas' di tăte pentru toți La arme, române!

La arme, române!

2 minute de citit
4
0
1,806

Te-a speriat titlul? Ha! Nu e panică, man, nu avem noi treabă cu apocalipsele anuale și nici rușii nu trec Prutul… Azi vorbim despre airsoft – un fel de … replică de război purtat cu replici de arme.

Deși e o joacă pentru oameni mari, cu armele airsoft nu este de joacă. Posesia unei replici de arme implică multă responsabilitate, chiar dacă nu este necesară vreo autorizație pentru deținere și cumpărare de arme airsoft, întrucât sunt încadrate ca jucării.

replica airsoft

Pentru că pot fi foarte ușor confundate cu armele de foc, afișarea replicilor în spațiul public este strict interzisă, fiind pedepsită prin lege. Utilizarea este permisă doar în spații izolate, delimitate, care nu sunt accesibile publicului sau în spații special amenajate.  Transportul se face utilizând husele sau ambalajele speciale, iar replicile să nu fie încărcate cu muniție.

Întrucât îi poți răni pe cei din jur sau chiar tu să fii cel care are de suferit, trebuie să respecți cu strictețe regulile de manevrare a replicilor și să porți echipament de protecție în timpul jocului. Dacă la lovirea corpului nu provoacă mari neplăceri, doar o mică pișcătură, altfel stau lucrurile la nivelul feței, că proiectilele pot provoca răni serioase la ochi, de aceea minimul echipamentului de protecție admis este reprezentat de ochelarii de protecție. Recomandat ar fi purtarea unei măști de protecție pentru întreaga față.

De reținut că replicile airsoft nu pot fi folosite ca mijloc de autoapărare, fiind interzis prin lege acest lucru.

Originar din Japonia, airsoftul a fost introdus în România în 2003 de către băieții de la airsoft.ro, tot ei fiind cei care în 2004 deschideau primul magazin de profil din țară, la Piatra Neamț. Mai apoi, în 2005, a fost lansat site-ul airsoft.ro, facilitând astfel accesul la replici și echipamente airsoft pe tot teritoriul țării.

Tot magazinul airsoft.ro este unicul importator Laylax și airsoft Tokyo Marui în Romania, unii din cei mai buni producători de replici airsoft din lume. Din anul 2013, airsoft.ro a pătruns și pe piața italiană, deschizând un magazin în Castelfranco Veneto.

arme airsoft

Sportul de-a războiul are în România mulți fani, jucătorii fiind cuprinși în mai multe comunități locale sau cluburi de airsoft în întreaga țară, fiind organizate chiar evenimente de airsoft la nivel național, cu diverse scenarii în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni.

  • Curiozități despre Airsoft

    De mici ne dezvoltăm spiritul competițional, iar noi ăștia, bărbătușii, suntem atrași de t…
  • Counter Strike-ul în realitate cu Airsoft6

    Airsoftul câștigă teren și adepți în România. E printre puținele sporturi care dă militări…
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

4 Comentarii

  1. Fotograful

    25/04/2017 la 11:20 am

    Violenta naste violenta. Desi este considerat un „joc” (oare…?) nu am sa inteleg niciodata, de ce rasa asta umana trebuie sa „simuleze” un razboi in care te impusti reciproc…cu vopsea… Oare, in lipsa unui razboi adevarat, acest joc, este necesar pentru a mentine treaz instinctul de ucigas freoce al omului?

    De cand au aparut pe planeta oamenii se omoara intre ei, de placere sau din alte motive. Iar cand nu au motive inventeaza ca sa se omoare in continuare. Asa ca au inventat si jocul asta…

    Dă-i replica

    • Iulian M.

      25/04/2017 la 1:18 pm

      Deci sa inteleg ca toti cei care ne „impuscam” prin copilarie cu cornete suntem dominati de o violenta extrema? Daca joc un Counterstike sau GTA musai aplic in viata de zi cu zi si ceea ce se intampla un joc?
      E ca si cum ai spuna ca unul s-a aruncat cu umbrela deschisa de la etajul 10 doar ca asa a vazut in desene animate.
      De ce tindem sa cautam diverse subintelesuri chiar si acolo unde nu exista?

      Dă-i replica

      • Fotograful

        27/04/2017 la 11:14 am

        Cu tot respectul si cu toata dragostea:

        1. O teava de plastic cu un cornet de hartie nu se pot compara cu o replica 1:1 a unei m16, cu tactici de razboi si de guerilla. Desi, prin reducere la absurd, intentia este aceeasi, doborarea adversarului. Si hai sa ne aducem aminte ca in varfurile cornetelor mai puneam si bolduri ca sa scoatem ochii. Eu imi amintesc de cativa dusi la spital cu „cornetu” in ochi.

        2. Din pacate DA, este demonstrat si documentat aspectul ca jocurile violente au mare impact psihologic asupra omului, de orice varsta, in special adolescenti. In USA este considerat flagel.

        3. Din pacate DA, din nou, sunt cazuri mediatizate si cunoscute, unul chiar luna trecuta in Romania…balena albastra. Vezi si rusoaica care s-a pus pe sine.

        Parerea mea este ca subintelesurile chiar exista si sunt cat se poate de reale. Fara sa-ti dai seama probabil, si tu ai pus titlul articolului cu un foarte mare subanteles… 😀

        Dă-i replica

        • Fotograful

          27/04/2017 la 11:27 am

          Mai precizez, cu scuzele de riguare ca nu stiu in care, dar in unele tari e interzis acest sport. Ma intreb si eu, retoric binenteles…oare de ce?

          Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.