Acas' di tăte pentru toți Counter Strike-ul în realitate cu Airsoft6

Counter Strike-ul în realitate cu Airsoft6

2 minute de citit
2
0
2,222

Airsoftul câștigă teren și adepți în România. E printre puținele sporturi care dă milităria jos din pod. Cu misiuni, tactici militare, conflicte, arme și echipamente, orice partidă de airsoft parcă te aruncă în mijlocul războiului.

Este recunoscut ca disciplină sportivă în România, iar utilizarea armelor de airsoft este reglementată prin lege. Totuși e un joc pentru cei trecuți de vârsta majoratului, așa spune legea… deci minorii mai au puțin de așteptat până să se poată juca (Big Grin).

Dacă un Counter Strike virtual îți dă un val de adrenalină, atunci cum ar fi să-l poți juca „pe bune”? Încă nu am experimentat o partidă de airsoft, dar tentația e mare. Cel mai mult mă atrag, normal, replicile după armele reale.

cm16_raider_gbb_ii_13

Toate bune și frumoase, dar echipamentul airsoft presupune mai mult decât puști sau pistoale airsoft. Protecția nu trebuie în niciun caz lăsată pe ultimul loc. De la măști sau ochelari de protecție, cotiere, la care se mai adaugă o vestă tactică sau geacă airsoft… Se adună destule articole pentru un echipament complet, dar pentru un hobby și o joacă pentru oameni mari, se merită făcută o investiție.

Armele și echipamentele se pot cumpăra, fără prea mare bătaie de cap, online. La o primă căutare am găsit în Constanța un magazin pentru accesorii, service și arme airsoft

Mi-a plăcut la Airsoft6 că se oferă service pentru replicile de arme și tot acolo se pot curăța periodic armele. Pentru cei ca mine care au fugit de armată ca dracul de tămâie, chiar și dezasamblarea unei praștii ține de domeniul SF-ului, ce să mai zic de dezmembrarea – asamblarea unei arme, fie ea și replică.

Iar copiile armelor sunt… originale – în sensul că nu-s chinezării cu o fiabilitate scăzută.

A, da… tot cotrobăind pe site, mi-am găsit arma preferată:

Hakkotsu Hades Arrow lansator rachete

E un lansator de rachete, non-letal, fabricat de APS Hakkotsu. O fi el non-letal, dar nu cred că e bine să te uiți pe țeavă în momentul lansării și nici să tragi după oameni sau animale… că nu-i chiar o jucărie, iar dacă nu-i folosit cu cap poate fi periculos. Îmi aduce cumva aminte de copilărie și de „tunurile” cu carbid cu care-mi terorizam vecinii când eram puștan… erau și mai periculoase… și cred că nici nu erau legale.

Cum spuneam, încă nu m-am jucat cu o minunăție de armă și nici nu am încasat vreo împușcătură, deci nu știu cât de tare dor astfel de bile airsoft. Dar nu-i așa că și durerea face parte din frumusețea jocului?

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

2 Comentarii

  1. Alex

    09/01/2015 la 2:30 pm

    Se practica la fel ca si Paint-Ball-ul, intr-o arena organizata unde poti sa si inchiriezi echipamentul?

    Dă-i replica

    • Iulian M.

      09/01/2015 la 2:49 pm

      Sunt multe spatii amenajate special, mai ales ca legislatia este foarte stricta in privinta folosirii replicilor de arme. Se pot gasi pe Google airsoft park-uri care ofera echipamente pentru inchiriat.
      Airsoft6 vinde echipanetele si ofera service.

      Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.