Acas' di tăte pentru toți Frica de zbor, bilete de avion la DTS Travel Agency și un concediu plănuit de ani de zile

Frica de zbor, bilete de avion la DTS Travel Agency și un concediu plănuit de ani de zile

3 minute de citit
0
0
1,388

Nici nu știu cum să încep articolul ăsta. Voiam să spun că am așa o… adică eu n-am nimic. Altcineva are. Știu pe cineva căruia îi e frică să zboare cu avionul. Exact. Acum putem începe.

Unui prieten de-al meu îi e cam frică de înălțimi, deci de călătorii cu avionul, aventuri cu planorul, dat cu parapanta, sărit cu parașuta sau orice activitate care presupune înălțarea la mai mult de un metru și treizeci de centimetri, nici nu intră în discuție. Bine că nu stă la etajul zece, că ar căuta fel de fel de motive să nu se ducă acasă.

Nu ar fi asta o mare problemă că nu-i musai să zbori, când poți să mergi pe jos, dar ca un făcut, la destinațiile frumoase pentru vacanță e greu de ajuns fără să zbori cu avionul. Iar prietena lui în fiecare an, când se apropie vara începe să bată fel de fel de apropouri:

„Ai auzit ce concediu frumos au avut Ioneștii, anul trecut în Spania?”

„Uite ce oferte sunt la excursii în Malta, în Grecia … Sper ca măcar anul ăsta să avem un concediu reușit.”

Și el, nimic…

„Păi cum, că numai până ajungem cu trenul în Spania, ni se termină concediul. Și-n Malta, cu ce să ajungem? Că nici să înot nu știu! Lasă că mai bine mergem în Vadu Crișului, bem bere și mâncăm mici  la terasa din Șuncuiuș și unde mai pui că seara ne putem întoarce cu trenul înapoi acasă. Să vezi ce frumos o să fie. Cel mai frumos concediu.”

”Cum cu ce ajungem? Cu avionul. Uite, pentru bilete de avion faci rezervare online la DTS Travel Agency, oferte bune de cazare se găsesc, numai voință să ai tu și vreme frumoasă să fie.”

Mda, ușor de zis, greu de făcut. Cu aerofobia asta nu e de joacă. Serios, chiar e greu de făcut? Nu chiar.

Nu discutăm despre statistici, cum că e mai sigur zborul cu avionul, decât de exemplu, mersul cu mașina. Ci pur și simplu, ce mare chestie e și zborul ăsta? Te urci în avion, tremuri ca piftia două-trei ore cât durează drumul, dar după aia te bucuri în voie de vacanță, de soare, de priveliști.

Sună bine. Nu știu dacă amicul va scăpa de frica de zbor, dar e hotărât ca anul ăsta să schimbe foaia.

Gata cu excursii pe cont propriu eșuate, gata cu cazări prin garsoniere insalubre la prețuri de cazare lux. Anul ăsta, poate își va căuta oferte prin agenție de turism și va avea parte de o vacanță ca la carte, relaxare după care tânjește de ani de zile, un concediu bine meritat după atâția ani de muncă și stres.

Bine, e prea mult spus plănuit, că nu știe unde să meargă, la munte, la mare, într-un loc plin de istorie sau modern. Dar neapărat trebuie să fie ceva de care își va aduce aminte cu plăcere peste ani și ani. Și să-și încarce naiba bateriile, căci simt că încep să-l cam lase rezervele de energie.

parasuta cu cortul

Deci, dacă știți câteva trucuri pentru un concediu reușit, dar și sfaturi pentru un om căruia îi e frică de zbor, vă rog să le împărtășiți aici. El le va citi și poate așa va realiza și dumnealui că zborul cu avionul nu e ceva de care trebuie să te temi chiar așa de tare. Și poate va avea parte de vacanța pe care o merită.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.