Acas' di tăte pentru toți De azi sunt în vacanță… virtuală, desigur

De azi sunt în vacanță… virtuală, desigur

3 minute de citit
3
0
1,283

Gata cu munca. M-am săturat. De azi vreau vacanță în fiecare zi și mă pregătesc cum trebuie pentru asta.

Vine iarna, începe sezonul, se lasă vin fiert, cu frecuș în zăpadă și cu bătăi cu bulgări (ce bine că folosesc diacritice, altfel ar fi crezut vecinii noștri de la sud de Dunăre că am ceva cu ei 😉  ).

Astea fiind spuse, îmi îndes bine căciula pe cap, încalț clăparii și… mă așez în fața calculatorului pregătit pentru un sejur la Straja, la munte, la aer curat, la schi. Păi de, dacă munca de la birou nu se termină niciodată, măcar de-o vacanță virtuală să am și eu parte. Mă consolez cu gândul că o să vină cândva vremea în care voi vedea munții și în realitate, nu doar de acasă, din fața calculatorului, cu căciula pe cap, cu clăparii în picioare și îmbrăcat în pijamale.

vila alpinDar până când o să fiu în vacanță adevărată, răsfoiesc pagini… de net, intru pe saitul vilei Alpin și mă uit la poze să văd cum se bucură alții de zilele libere.

Dar cine știe, poate citește și patronul meu acest articol și-i vine vreo idee frumoasă, iar în loc de cheful de Crăciun poate facem team-building. Doamne-ajută să intrăm și noi în cantonament la Straja.

– Șefu, să știți că acolo au și sală de conferințe. Putem să discutăm în voie despre proiecte. Nu mă gândesc decât la binele firmei, la planurile de viitor, nicidecum la schi, la zăpadă sau la distracție!

straja sala de conferinteNu degeaba am adus vorba despre de site-ul vilei Alpin, că aici se găsesc toate informațiile de care aș avea nevoie pentru pârtiile Straja – Lupeni. Gradele de dificultate, altitudini, lungimi dar și hărțile pârtiilor sunt la un click distanță. Tot acolo găsesc și ce trebuie să știu despre starea vremii, programul telescaunului sau obiectivele turistice din zonă.

Nu trebuie decât să-mi fentez patronul să-mi dea liber, să mă echipez și să mă bucur măcare de o zi de schi la Straja.

harta partii straja

Turul virtual de pe site nu face altceva decât să pună sare pe rană. Fac turul camerelor și mă gândesc ce bine aș sta acolo, răsturnat în pat, rupt de oboseală după o zi de zbenguială pe pârtie.

straja camera

Mai dau un click, mai înghit în sec… De la aerul tare de munte, de la frigul de afară, să fiu roșu în obraji ca atunci când eram copil și veneam de la săniuș. Să mă întorc la vilă cu o foame de zile mari și devorez toată mâncarea din meniul restaurantului. Să stau seara la o cană de vin fiert și să-mi „plictisesc” prietenii cu povestirile mele.

straja restaurant

straja exteriorDar spiritul critic nu-mi dă pace, mereu găsesc nod în papură. Mi-ar fi plăcut să văd în turul virtual și un peisaj de undeva de sus, de pe pârtie, doar așa, să fie visarea completă și să-mi facă zilele de la birou și mai amare.

Și cum mai trișez un pic la slujbă și mai intru pe site și de la birou, nu-i chiar practic să dau click după click atunci când vreau mă uit la pozele cu oameni fericiți, care se distreaza în vacanță (nu ca alții care-s nevoiți să îndeplinească norme și să se streseze cu dead-line-uri). Ar prinde de minune un slide show la galeria foto. Și nici măcar nu-i greu de făcut așa ceva… se rezolvă rapid cu un plugin pentru platforma WordPress.

În rest, chiar îmi place cum se prezintă site-ul, iar din opiniile celor care au fost oaspeții vilei Alpin, Straja chiar pare a fi un loc perfect pentru câteva zile de vacanță.

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

3 Comentarii

 1. Ioana

  15/11/2013 la 1:57 pm

  Ei, eu nu m-am gândit la asta! Chiar că ar fi frumos să fie în prezentare şi peisajele!

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   15/11/2013 la 3:57 pm

   Poate va fi si peisajul, dar dupa ce ninge, sa se vada partia de schi 😀

   Dă-i replica

 2. florentina

  15/11/2013 la 5:27 pm

  super ….

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.