Acas' aceste cuvinte ne doare Cu RDS-RCS-ul nu-i de glumă

Cu RDS-RCS-ul nu-i de glumă

1 minute de citit
2
0
2,164

Ca și client RDS de ani de zile, nu pot sa spun ca sunt chiar pe deplin mulțumit de serviciile lor. Client mai mult obligat-forțat, ca doar în Oradea, „cuibul” lui Teszari – marele ștab de la RDS, ar fi culmea sa existe alternative reale la provider-ul de internet și televiziune digitală.

O nouă găselniță RDS a cam pus capac: redirecționarea pe pagina lor de avertizare cu deconectarea serviciilor. Doar că factura cu pricina e deja achitată. Bine, înțeleg că procesarea datelor durează câteva zile, știu că nu o sa mai apară avertizarea aia după ce ajunge și la ei confirmarea plății, dar chiar era nevoie de asemenea măsură, să apară o pagină deschisă automat? Mă deranjeaza ideea de acest DNS hijacking făcut de RDS, să simt pe propria piele cum RDS își cam bagă picioarele în ea de intimitate a clienților.

Avertizarea cu pricina se putea face lejer pe alte căi, prin contactare telefonică sau un simplu mail, cum că a fost depășită data limită cu două zile.

După atâtea scandaluri cu SOPA, PIPA, ACTA și mai nou CISPA, RDS-ul nu face altceva decât să îmi creeze o stare de disconfort, poate chiar ușor paranoică. De ceva asemănător se plângea prin martie și Arhi, doar că la el era vorba de redirecționare la o pagină de reclamă pentru Digi 24.

Schimbarea provider-ului nu e o soluție, se pare că tehnica asta de hijacking se practică și la alte „case” mai mici.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

2 Comentarii

 1. Max

  26/08/2012 la 10:10 pm

  mai nou cred ca cineva le-a paralizat DNS-urile, sau o parte din ele, pentru ca orice pagina ii dai se duce cumva pe ocolite de inconjoara planeta printr-un smartlink ceva nu-mi amitesc exact…si care merge din 2 in 3 de stai cateva secunde bune pana primeste raspuns la ping.

  de ajungi la 500 ms la ping chiar si ptr situri locale romanesti inclusiv rdsnet.ro….trece prin jde-mi de hopuri pana la destinatie…

  AM rezolvat-o schimband dns-urile cu unele de la alta firma – iar acu’ merge instant.

  Dă-i replica

 2. conyx

  05/09/2012 la 11:55 am

  confirm. Digy-Net, in Botosani, exact in ziua alegerilor chiar (in doua ocazii), mi-a redirectionat site-ul Google, inainte sa-mi dea raspunsurile la o cautare, pe site-ul PD-L. Vara asta mi-a furnizat reclame ale serviciilor proprii si ale altor firme inainte sa primesc pagina cu rezultatul cautarilor pe Google. Iar avertismentul neplatii ultimii facturi era o obisnuinta de mult timp. Mai nou, Google imi zice ca serverul lor are un certificat de securitate expirat, care e emis si obtinut tot de catre provider (?!?).

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.