Acas' știință sau imaginație Arta scobitului în nas

Arta scobitului în nas

3 minute de citit
0
0
3,056

Multă lume consideră scobitul în nas ca fiind un obicei prost, dovadă de lipsă de educație, iar căutătorii de comori ascunse în nări sunt priviți cu greață. Această meteahnă nu este numai sănătoasă, fiindcă scăpăm de mucii care se încăpățânează și nu vor să ajungă în batistă.

Pentru cel care o practică este o adevărată provocare și ajunge la nivelul de artă.

Trebuie sa fii discret, răbdător, să înveți să creezi adevărate diversiuni pentru a nu fi prins și să culegi mucii cu mare atenție. În caz că ești prins, gata, ești terminat, s-a dus viața ta socială. Nicio scuză nu te mai scapă, nici măcar dacă zici, sperând că o dai pe glumă, știi… haha, mă scărpinam pe creier.

Iată și câteva sfaturi care pot deveni utile despre cum poți să aduni mult doriții muci fără a fi prins cu degetul băgat în tine.

– Gândește repede. Înainte de a începe actiunea propriu-zisă, vezi care e cea mai bună metodă de a scapa de mucii colectați. Caută repede cel mai apropiat obiect pe care îl poți atinge la nevoie, pentru a te debarasa de recoltă. O masa, o canapea sau un scaun sunt ideale, dar la nevoie se poate folosi și propriul buzunar. Dacă nu ai nici măcar un buzunar disponibil, atunci fii afectuos cu persoana de lângă tine ; o strângere în brațe ar trebui să fie de ajuns  să poți transfera mucul de pe propriul deget pe spatele celeilalte persoane.

– Colectează întotdeauna proprii muci. Nu ai de unde să știi câte și ale cui degete au intrat în nasul altei persoane și dacă nu te protejezi cu mănuși există riscul să te infectezi. Mănușile cu un deget sunt excluse din această operație.

– Prefă-te că ai mâncărimi de piele. Începi să te scarpini pe mâna, treci apoi pe piept, te scarpini pe gât și încet te apropii de nas, te scarpini pe nas și apoi cu o miscare rapidă te scarpini și în nas, culegi repede mucul și, cel mai important, nu încetezi cu scărpinatul… te mai scarpini încă două-trei minute, așa, la derută, cu mucul bine ascuns în palmă. Mai bine să creadă ceilalți că ai râie, decât că te scobesti în nas.

– Odată mucul cules, rotește-l ușor între index și degetul mare până se creeaza binecunoscuta biluță. De reținut că, la nevoie, poate deveni o armă redutabilă.

– Niciodată să nu introduci corpuri străine în nas. Din proprie experiență vă spun că biluțele de hârtie și boabele de porumb sunt al dracului de greu de scos.

– Nu te lăuda cu comorile găsite. Știu, tentația e mare ca imediat ce ai scos mucul, în funcție de cine e prin preajmă, să îl arăți cu un ranjet victorios pe față. Dar nu uita, un artist adevărat nu își arată opera decât atunci când e completă. Adună muc cu muc și după ce ai strans o biluță de vreo doua kile scoate-o la vânzare pe eBay.

Din câte știu, nu există încă un record înregistrat pentru cea mai mare biluță de muci… Am dat idei cuiva doritor de faimă și bani?

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria știință sau imaginație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.