Acas' aceste cuvinte ne doare Voucherul de 100 de lei, „une bataille de jeu” marca Carrefour

Voucherul de 100 de lei, „une bataille de jeu” marca Carrefour

5 minute de citit
4
0
1,722

Dacă ești la cumpărături în Carrefour și vezi persoane dezorientate care se mișcă haotic cu telefoanele în mâini, fie-ți milă de ei și nu le sta în drum. Sunt nefericiții câștigători ai unui voucher de 100 de lei.

Aseară am avut ghinionul de a fi și eu câștigător al unui asemenea voucher-pedeapsă. Nu mă invidiați. Nu aveți de ce. Chinul unui astfel de câștigător începe de la intrarea în supermarket.

Știam că voucherul minune se aplica doar la produsele de sport, că doar am internet, ce naiba, mă documentez nițel înainte să plec la „luptă”… Întrucât site-ul promoției nu m-a luminat prea mult, caut să mă informez despre campanie și la angajații sictiriți de la relații cu clienții.

Astfel aflu că eu sunt prostul care nu înțelege că poate cumpăra orice dorește suflețelul lui de la standul de articole sportive. URA!

castigator

La standul de articole sportive – șoc și groază. Pot cumpăra orice din cele șase, maxim zece cutii cu role. Că să fie băgarea în ceață și  mai mare, mai era amenajat un alt stand cu tema Euro 2016… unde erau puse la vânzare, normal, biciclete.

Dar cum e cu alea multe produse care erau prezentate pe site? Unde sunt sutele de articole promise pe site? După un sfert de oră de plimbat prin magazin ca o muscă fără cap îmi calc pe mândrie și mai cer detalii la o gheretă de informații. Și ma luminez la minte: nu toate articolele sportive pot fi achiziționate în baza voucherului. În schimb pot fi cumpărate alte produse care nu pre au tangență cu sportul… de exemplu tricouri din material din ăla transpirăcios cu imprimeuri hidoase UEFA Euro 2016.

Aflu totodată și marele secret: participă la promoție doar anumite produse care au un anume număr deasupra codului de bare de la prețuri. Pentru a fi mai clar la care număr mă refer, îl poți vedea încercuit în poza de mai jos.

cod eticheta voucher carefour

Ei bine, codul participant la promoție se regăsește pe un tabel prezent doar la punctul de informații respectiv.

Și acum intră în joc telefoanele de care pomeneam în prima frază de la începutul articolului. În amabilitatea lor nemărginită, angajații Carrefour ne dădeau voie să fotografiem tabelul cu codurile participante.

coduri produse carrefour

Și abia acum începe distracția. Produsele nu se aflau pe un stand anume, ci erau împrăștiate prin diverse standuri.  Și dă-i și luptă, citește zeci, sute de etichete și compară etichetele de pe standuri cu poza făcută de pe tabel, în timp ce murmuram ceva despre dumnezei, paște și morți de-ai mamelor lor de „carfurăcioși” cu campania lor cu tot!

Într-un final am cedat. Am aruncat repede în coș două perechi de pantaloni scurți și dacă tot eram acolo a trebuit să fac și alte cumpărături.

Cu ocazia asta am stabilit și un record personal – două ore pierdute în supermarket. Mă mai aștepta doar un sfert de oră de stat la coadă și eram liber. Liber!!!

Dar… nu, că povestea nu se termină aici. Credeați că am scăpat? Mă mai aștepta un hop de depășit: casierița. Săraca, habar n-avea de vreun voucher, de vreo campanie a companiei al cărei angajat era… că ea nu știe nimic, că nu la casă se prezintă voucherul și mă trimite val-vârtej la relații cu clienții, dându-mi din nou, impresia că eu sunt ăla prost care nu înțelege că voucherele nu pot fi valorificate la casă.

Fac drum întors la relații cu clienții, la aceiași angajați sictiriți. Cum deja, noi ăștia posesori de reducere, făcusem un fel de coadă la punctul de relații cu clienții, tanti de acolo începe să se rățoiască la noi. Cum că nu acolo se aplică voucherele, ci la casă… adică din nou, noi suntem ăștia proști care nu înțelegem cum funcționează sistemul. Deja simțeam că mă furnică pe țeastă. Îmi venea să îmi bag picioarele în ei de pantaloni (!) și să le las produsele acolo plocon.

A urmat apoi o ceartă telefonică între tanti de la relații cu tanti de la casă. Într-un final am fost sfătuiți să evităm casa de la care fusesem goniți, să căutăm o altă casă la care …. bineînțeles să stăm din nou la rând.

După mai bine de două ore și jumătate am scăpat din infernul ăla de Cacarfur. Sper să păstrez bine întipărită în minte această experiență și în veci să nu mai calc pe acolo.

Și uite așa, am asistat la o campanie reușită a celor de la Carrefour: bineînțeles că produsele participante la campanie aveau prețurile, nu umflate, ci nesimțit de umflate (75 de lei o pereche amărâtă de pantaloni scurți!?) produsele participante erau plasate strategic, bine amestecate cu alte produse care nu făceau parte din promoție. Oare câți cumpărători și-or fi luat țeapă și au plătit pentru alte chestii de care nu aveau nevoie?

Dar la urma-urmei nu trebuie să mă plâng Așa îmi trebuie dacă nu m-am învățat minte de la faza cu musca în prăjituri… A! Nu știți faza cu musca? Citiți aici despre super-promoția cu muște în savarine … da, altă reușită marca Carrefour.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

4 Comentarii

 1. francisc

  26/06/2016 la 12:45 am

  Lol ma. si voucherul ala cum de l-ai castigat?
  75 lei nu e scumpa o pereche de pantaloni scurti. Doar sa fie de firma, nu vreun no-name din material de rahat

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   26/06/2016 la 9:30 am

   1. Pai ce marfa „de firma” gasesti acolo? Renumitele Tex si Fashion Express. Astia i-am luat ca si pantaloni de casa. Am vazut la Zara pantaloni mai de Doamne-ajuta cu 40 de lei.

   2. Am inscris pe site-ul lor codul de pe bonul nefiscal primit alta data cand am mai facut cumparaturi acolo si asa m-am ales cu voucherul.

   Dă-i replica

 2. Vlad

  11/07/2016 la 2:28 pm

  Pana la urma ai cumparat pantaloni scurti care faceau 30 de lei 🙂 si ai pierdut 2 ore de umblat prin magazin. Buna afacere! Asta cu preturile umflate apoi reduse, e o mare pacaleala pe care o fac magazinele, profita de faptul ca oamenii sunt in general saraci si umbla numai dupa reduceri

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   11/07/2016 la 3:50 pm

   Cam asa ceva. Eu in principiu nu ma inghesui la „oferte”.
   Mie imi trebuia de fapt un trening, pentru purtat acasa si de fapt asta mizam sa cumpar… Dar ghici ce? Treningurile erau doar cu „nationala” noastra mult iubita si de ce mi-as lua trening cu semnatura lui Nea’ Puiu, dupa figura de la Euro? Plus ca pretul era nejustificat de mare – parca 160 de lei. La suma asta pot lua altceva mult mai bun calitativ…
   Dar nu am chiar mare nevoie, dupa cum spuneam, imi trebuia doar asa, pentru purtat prin casa. Ca nu-s eu mare sportiv, prin sport inteleg maxim doua meciuri FIFA 15 pe saptamana :)))

   Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.