Acas' di tăte pentru toți Vise de 5000 de euro

Vise de 5000 de euro

2 minute de citit
3
0
1,083

Blogatu provoacă visătorii la o mică leapșă… „Ce cumpărături foto ai face cu 5000 de Euro din magazinul F64?”

visNimic mai simplu, îmi zic. Un aparat foto… un obiectiv oarecare, acolo, să fie… o geantă… ce altceva poți să-ți mai dorești? Că de bune, toate-s bune. Bun… Dacă tot e pe vise, dau să intru pe site-ul magazinului și… mă trezesc din vis, mă blochez. Recunosc, îs începător în domeniu, deci multe din specificațiile produselor nu-mi aprind beculețe (nici măcar de avarie). De aia nici nu vreau să mă / vă încurc cu detalii tehnice. Focalizare TTL AF, moduri focus, single-servo AF (AF-S) sau plaja focală îmi par mai mult noțiuni de mecanică cuantică. De unde, păcatele mele, să știu că încap atât de multe într-un aparat așa de mic?!

Așa că mă orientez încet spre ceva potrivit pentru un începător. Vis, vis, dar nici chiar așa. Și după ce-mi pierd aproape o oră uitându-mă ca mâța-n… catalog, la fel de fel aparate și accesorii, îmi apare în fața ochilor un DSLR Nikon. Ce să mai zic, e dragoste la prima vedere, mai ales că am înțeles că e perfect pentru un începător și are un preț rezonabil… mda, mă zgârcesc și în vise.

De aici totul a fost simplu… la fel ca într-o reclamă enervantă de la televizor – „când mă gândesc la gem de mure, îmi aduc aminte ca trebuie să iau și detergent”. Așa mi-au venit dup’aia în cap produse pe care să-mi dau cei 5000 de euro … oioi.

Tot citind și învățând, că doar nimeni nu s-a născut cu toate chestiile îndesate în minte, am aflat că mi-ar fi de un real folos și un trepied, e musai un obiectiv potrivit pentru un începător, cu un excelent raport preț/calitate (iar mă zgârcesc), câteva carduri de memorie pe care să le umplu. Știu că îs departe de limita de bani pe care aș putea să-i cheltui… dar de restul aș avea nevoie să-mi plătesc și niște cursuri foto; ce naiba dacă tot aș avea aparat așa șmecher, să știu și să-l folosesc cu talent.

 • Leapșa cu porecle

  Că românul are o imaginație debordantă, nu e o noutate. Și totodată, românul e un adevărat…
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

3 Comentarii

 1. Roscova Alexandra

  05/07/2013 la 11:27 pm

  Daca as castiga, asta si vreau deoarece sunt deja inscrisa la tragerea la sorti, mi-as cumpara tot ce imi trebuie si de restul banilor… o vacanta si o donatie mare unei fundatii pentru copii.

  Dă-i replica

 2. danut

  05/03/2014 la 3:59 pm

  nu te pot ajuta cu un aparat, dar cu un curs de fotografie te pot ajuta. iti mai este de folos?

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.