Acas' Adevăr grăiesc vouă de prin oraș Toamna Orădeană 2014 resuscitează trupe muribunde

Toamna Orădeană 2014 resuscitează trupe muribunde

2 minute de citit
0
0
1,585

Ni mă, că a venit toamna și încep festivalurile în Oradea. Anul ăsta avem 10 zile de Toamnă Orădeană, din 3 octombrie taman până pe „doișpce” ale lunii lui Brumărel.

Imaginea de mai jos nu are nicio legătură cu ce se va întâmpla la Oradea. E, cum ar veni, cu titlu de prezentare (că tot se poartă trucul ăsta).

festival oradea

Ca în fiecare an și acum va fi o mare înghesuială … de artiști la festival. Dar parcă anul ăsta, edilii Oradiei au cam făcut-o de oaie … de Mircea Oaie (șeful Direcției Monitorizare Cheltuieli și Organizare Evenimente). Se zvonește prin târg că bugetul pentru festival ar fi pe undeva pe  la 100.000 de euro. La asemenea sumă te-ai aștepta să prinzi live un concert cu vreun Michael Jackson mai mic (și mai viu), vreo Metallică mai accesibilă la preț, o trupă mai de Doamne-ajută.

Ei aș. Anul ăsta umblăm la sertarul cu amintiri și scuturăm praful de pe Culture Beat. Da, da. Ăia care amu mai bine de douăj’ de ani ne amuzau cu „Call him Mr. Raider / Call him Mr. Wrong / Call him Mr. Vain … Vain Vain”. Pentru un playback de calitate pe muzica anilor 90, orădenii scot din buzunare nici mai mult, nici mai puțin de 6.000 de euro.

Printre numele artiștilor în vogă prezenți, cel puțin, pe afișul festivalului Toamna Orădeană regăsim nume sonore și care au făcut istorie în muzica românească. Și când spun istorie, mă refer strict la vechime. Ce se vor îngrămădi orădenii să cânte la unison cu Cătălin Crișan „Cu hohotot din genuni / Vorbește marea”. Între noi fie vorba, la „Vorbește marea” lui Crișan poate la versuri se vor mai încurca orădenii, dar la linia melodică n-au voie, căci oricine o știe, doar e luată cu împrumut de la „The Phantom of the Opera” a lui Lloyd Webber.

Și cum Cătălin Crișan nu putea veni la Oradea cu mâna goală, o aduce și pe Corina Chiriac… Ce s-or fi gândit edilii noștri? S-o mai scoată din casă pe Corina, ăăă din casa de pe Strada Speranței, la parter, bineînțeles.

Și cireașa de pe tort (ptiu drace, era cât pe ce să scriu bomboana de pe colivă) … nimeni altul decât fostul „Michael Jackson de România” Laurențiu Duță cu subalternii săi din de mult apusa trupă 3 Sud Est. La rândul lor, treisudiștii taxează orădenii cu 8.000 de euro.

Noroc cu trupele Taxi și Timpuri Noi care vor mai anima priveghiul… pardon festivalul.

In memoriam anii 90, hai să mai ascultăm măcar o dată Mr. Vain-ul de la Culture Beat, că tare ne mai distram pe vremuri.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria de prin oraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.