Acas' guest post Ce trebuie sa stii despre taxele pentru importurile din China

Ce trebuie sa stii despre taxele pentru importurile din China

3 minute de citit
0
0
1,800

Un sector de activitate tot mai exploatat in Romania il reprezinta cel al importurilor din China. Marea majoritate a celor ce au idei de afaceri au nevoie si de o sursa de incredere pe care sa se bazeze pentru a importa produsele necesare. Exista tot felul de societati care isi pun la dispozitie serviciile dar care nu ofera nici o garantie ca le vor finaliza cu succes.

Made in China

Ajutorul unei firme de intermediere este esential pentru ca aceasta va sti exact care sunt aspectele pe care trebuie sa le acopere, taxele pe care trebuie sa le plateasca cei care doresc sa faca import din China. Iata cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le stii cu privire la acestea, pe care le-am aflat la randul meu de la specialistii in importuri Bizz2China.

Ce vizeaza taxele de import China?

Probabil tot ce auzi cand vine vorba de importurile din China este ca trebuie sa achiti un numar de x taxe, fiecare aferenta anumitor servicii, insa nimeni nu te lamureste exact cu privire la acestea. Iata ce trebuie sa stii mai exact despre acestea.

Taxele pe care le implica un import din China constau in acele taxe specifice de import, alaturi de taxa pe valoarea adaugata pe care o cunosti dupa prescurtarea TVA, taxa de eventual consum – CT, necesara in situatia in care este vorba despre produse importate ce o includ. Numai unele categorii necesita si achitarea taxei acesteia.

Ca sa nu devii confuz atunci cand consulti lista de taxe import China, alege sa fii informat cu privire la acestea. Poate ca nici cand ele iti sunt aduse la cunostinta de cei care se declara experti in domeniu nu ar trebui sa fii increzator in raspunsuri. O extra cautare ti-ar putea fi de real folos in acest sens.

Daca te intereseaza sa colaborezi cu diverse societati straine comerciale, cel mai bine este sa te asiguri ca orice tine de domeniul fiscal este clar pentru ambele parti – asta trebuie sa faci inainte de a semna orice contract. Ia in considerare faptul ca valoarea implicata de diversele taxe import China va fi in fluctuatii, acestea depinzand de felul in care vei incheia respectivul contract. Un specialist in domeniu va sti sa te indrume astfel incat sa atraga avantajele de partea ta.

Despre conditiile comerciale internationale ce stii? Acestea au fost publicate de catre Camera Internationala de Comert si trebuie neaparat respectate, fara exceptie. Sunt folosite pe o scara larga si vizeaza tranzactiile comerciale internationale. De asemenea, te ajuta sa comunici detalii cu privire la costurile implicate si iti ofera detalii cu privire la cei ce prezinta riscuri asociate cu livrarea bunurilor.

Dintre termenii de pret cel mai frecvent utilizati, adoptati de altfel de societati comerciale internationale ce au semnat contracte, remarcati se fac CIF – Cost, Asigurare, Navlu, si FOB – Free On Board. Cel dintai se refera la responsabilitatea ce si-o asuma vanzatorul cu privire la transportarea marfii, precum si la asigurarile ce tin de livrarea sigura a bunurilor pana in portul de destinatie. Atunci cand se convine asupra unui FOB, cumparatorul este cel care va plati pentru transportul marfii.

Ca sa afli cat ai de platit in detaliu pentru un import din China, inclusiv suma aferenta taxei vamale etc., cel mai bine este sa soliciti un ajutor sigur, din partea cuiva care iti ofera si garantia ca vei avea parte de servicii sigure. Intra pe bizz2china.ro ca sa afli totul despre taxele de import China si cum este mai bine sa procedezi.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.