Acas' guest post Schimbarea anvelopelor de vară la tracțiunea pe spate

Schimbarea anvelopelor de vară la tracțiunea pe spate

2 minute de citit
0
0
1,063

            Legislația în vigoare obligă șoferii să își schimbe anvelopele pe perioada iernii pentru siguranța proprie, dar și pentru ceilalți participanți la trafic.

Umiditatea și înghețul pot scădea până la 50% din aderența anvelopei iar cauciucul din care este construită o anvelopă de iarnă își păstrează elasticitatea necesară să poată avea aderență atunci când mașina este frânată; acest tip de material, însă, la temperaturi ridicate, tinde să se înmoaie atât de tare încât să se tocească cu ușurință și să se strice cât mai repede.

Debica Presto

Cu anvelope de vară pe asfalt rece și înghețat, este chiar mai greu să se așeze mașina la drum, trebuie controlată mai bine, iar atunci când se frânează, mașina cu tracțiune pe spate se poate chiar roti, ceea ce poate fi chiar fatal.

De asemenea, anvelopele de vară cum sunt cele Debica PASSIO 2 sunt mai late pentru o mai bună aderență și are mai puține striații, ceea ce ajută pe un carosabil uscat, dar îngreunează situația atunci când este zăpadă și trebuie să străpungă drumul și să iasă din zăpadă fără striații și cu o suprafață de contact cât mai mare.

Dacă temperatura din timpul zilei este sub 7 – 10 grade, atunci înseamnă că în timpul nopții scade și mai mult, prin urmare este indicat să treceți la înlocuirea anvelopelor, pentru a fi pregătiți de condițiile mai grele.

Un alt aspect foarte important este legat de înnoirea anvelopelor; există un indicator pe anvelopă care ne arată cât mai avem până când trebuie să ne cumpărăm unele noi; pe lângă faptul că acestea pot fi uzate fizic, anvelopele pot fi uzate și moral, în sensul că unele noi pot avea îmbunătățiri de calitate și proprietăți dar mai este și aspectul expunerii, anume că anvelopele ținute în condiții inadecvate, în soare sau umiditate, trebuie înlocuite la 5 ani deoarece ele își schimbă proprietatea și poate să nu mai aibă aceeași aderență ca în mod normal.

Contează forte mult și prezoanele, în sensul că la fiecare drum acestea ar trebui să fie strânse iar în situația în care anvelopele au fost schimbate pe ploaie sau zăpadă, este indicat să mai treceți pe la service pentru fixarea acestora.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.