Acas' guest post Utilitatea dezumidificatorului de aer

Utilitatea dezumidificatorului de aer

6 minute de citit
1
0
555

Dezumidificatorul de uz casnic menține nivelul de umiditate potrivit și sănătos pentru încăperile casei; acest aparat înlătură excesul de umiditate și, implicit, instalarea mucegaiului, ceea ce protejează sănătatea celor ce locuiesc în case.

Există câteva semne care indică faptul că ar trebui achiziționat dezumidificatorul marca Gree: în primul rând dacă aerul din cameră se simte umed, miroase, atunci când intrați de afară, dacă există condens la ferestre sau dacă se crează pete de umezeală pe tavan sau pe pereți sau dacă este vizibil mucegaiul pe pereți.

dezumidificator gree

Iată avantajele acestui aparat:

În primul rând previne apariția mucegaiului; prezența acestei ciuperci pe pereți este deosebit de nocivă pentru sănătatea oamenilor, de aceea este impetuos necesar să fie eliminat, sulfatul de cupru fiind o soluție potrivită pentru îndepărtarea acestuia. Manifestările care pot apărea în urma prezenței mucegaiului în casă sunt: iritații pe corp, pe ochi și pe gât, tuse și chiar stimularea atacurilor de astm. Prezența în proporție de 50, 60 % umiditate reprezintă mediul prielnic pentru apariția mucegaiului, ceea ce impune instalarea unui dezumidificator în locuința dumneavoastră.

Se îmbunătățește calitatea aerului respirat din locuință, dacă se elimină excesul de umiditate; chiar dacă locuința conține plante care împrospătează aerul, un aer umed facilitează dezvoltarea bacteriilor deci tot un aparat de dezumidificat aerul ajută la o creștere a calității aerului.

Eliminarea acarienilor de praf reprezintă încă un avantaj al acestui aparat; aceștia se dezvoltă într-o climă umedă și caldă și pot determina alergii și crize de astm locuitorilor încăperilor cu un grad ridicat de umezire; chiar dacă eliminarea lor completă este o utopie, cel puțin eliminați mediul favorabil dezvoltării lor, anume cel umed.

Un alt avantaj al instalării unui dezumidificator este acela că se protejează casa împotriva degradării deoarece umiditatea poate afecta structura casei, deformând-o sau chiar fisurând-o; astfel mucegaiul se poate dezvolta în perete, fără să se observe, cel puțin la început, cu ochiul liber și astfel se poate degrada locuința în timp. Prin urmare tot eliminarea umidității este o soluție potrivită pentru conservarea pe o perioadă cât mai lungă a casei în care locuiți.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Un comentariu

 1. Adriana

  14/07/2020 la 7:09 pm

  Un dispozitiv care nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa, multumesc pentru recomandari!

  0

  0

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.