Acas' di tăte pentru toți Sângele curge șiroaie, ne batem pentru-o tigaie

Sângele curge șiroaie, ne batem pentru-o tigaie

4 minute de citit
1
0
1,370

Iar fu inaugurare de supermarket în Iași. Și ce aduce după sine o inaugurare? Promoție. Și o promoție? Înghesuială. Respectând cu strictețe regula: iuțeală de mâna și nebăgare de seamă, cei mai rapizi ieșeni au acum adevarate colecții de tigăi și oale. Ce dracu’ poți face cu zece (10!!!) tigăi? Poate fiindcă sunt d’alea de unică folosință, prăjești două ouă ochiuri și nu mai speli tigaia, că se duce dracu’ teflonul, mai bine o arunci și iei alta nouă. Dacă vrei să faci niște cartofi îți trebuie vreo trei tigăi la fiecare porție, că daca le ții prea mult pe foc, există riscul să se topească. La friptura de porc nu are rost să te riști, că de la greutatea cărnii se îndoaie fundul tigăii. Nu degeaba s-au bătut ăia pentru tigăi…

Hai să vedem ce ai putea face cu atâtea tigăi goale:

* Acum, de sărbători, după ce termini de făcut cârnații, caltaboșii și salata de boeuf, te poti relaxa jucând cu toată familia ping-pong pe masa din bucătărie. Pentru a fi în ton cu spiritul de sărbătoare, folosește în loc de minge o portocală. Pentru senzații tari, înlocuiește din când în când portocala cu un ou.

* Când pleci de acasă, nu uita să iei cu tine o tigaie în poșetă, că urmează promoția la cozonac și o sa ai nevoie de o armă cu care să îți faci loc printre ceilalti fomiști. Nimeni nu va rezista în fața tigăii malefice care va izbi tot ce întâlnește în cale. Trebuie însa să îți faci bine calculele înainte de a porni la luptă. Dacă tigaia este supusa unei forțe F, constantă, cu orientarea perpendiculară pe vectorul viteza v, atunci traiectoria pe care se va mișca tigaia este o circumferință și va parcurge arce de cerc egale în intervale de timp egale. Perioada T este timpul în care tigaia parcurge o circumferință completă necesară lovirii în cap a nesimțiților care au aflat de promoție înaintea ta. Mișcarea circulară este periodică, deci se repetă după un interval de timp în funcție de numărul viitoarelor victime aflate în față: T=t/n. Frecvența n (turația) reprezintă numărul de circumferințe complete, deci implicit numărul de lovituri aplicate în unitatea de timp: n=n/t . Între frecvență și perioadă există relația: n=1/T. Așa îți poți contabiliza mai bine loviturile aplicate, numarul de adversari doborâți în luptă și timpul necesar procurarii de cozonaci. Atenție!!! Ferește-te de nenorociții care au prins anul trecut promoția la bormașini.

* Ai dat toți banii din casă pe nenorocitele alea de tigăi și acum nu mai ai un chior de ban cu care să cumperi la copii un amărât de brad cu trei crengi palide și scuturate de ace? Nu-i nicio problemă: tigăile magice se pot transforma ușor, cu puțină imaginație, un aparat de sudură și cele mai elementare noțiuni de origami într-un brad de crăciun. Avantaje: poate rezista la mai multe crăciunuri consecutive, iar în timpul anului poate fi folosit pe post de cuier. Dar are și doua mari dezavantaje (remediabile): bradul va rugini, deci trebuie periodic vopsit, grunduit și chituit, iar datorită faptului că bradul este facut din tigai de unică folosință, vara trebuie păstrat în locuri răcoroase altfel există riscul ca acesta să se topeasca datorită temperaturilor ridicate.

* Seturile de tigăi la promoție contribuie și la păstrarea armoniei în familie. Gata cu bețiile soțului, cu scandalurile și bătăile la care sunt supuse gospodinele țării. Acum, cu noile tigăi, femeia deține supremația în familie, dezvoltându-și în același timp și spiritul creativ, prin realizarea de mulaje în tigaie cu forma capului soțului chefliu.

* Uimește-ți apropiații cu inspirația ta, fă cel mai bun cadou cu ocazia sărbătorilor: tigaia-oglindă pentru domnițe, nu trebuie decât să freci bine-bine teflonul cu buretele de sârmă, iar copii sunt ușor de mulțumit: nu trebuie decât să rupi mânerul tigăii și gata, ai un costum de cavaler al tigăii rotunde compus dintr-o sabie și un scut.

Chiar a meritat sa-ți versi sângele la raionul de tigăi multifuncționale?

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Un comentariu

  1. mixere dejectii

    31/03/2017 la 2:46 pm

    Asa-i romanul…sa auda de ‘promotie’ ca se declanseaza ‘butonul rosu’! Curios este faptul ca oamenii au o varsta de la care se presupune ca avem ce invata noi astia tineri! Oare in tramvai de ce nu rezista fix 5 minute in pozitie ortostatica?

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.