Acas' aceste cuvinte ne doare „Imigranții, nu australienii trebuie să se adapteze” sau România jurnalismului prost făcut

„Imigranții, nu australienii trebuie să se adapteze” sau România jurnalismului prost făcut

2 minute de citit
2
0
1,272

De când cu atacurile musulmane din Franța, toate canalele de știri, site-urile de știri, ziarele… toată lumea duduie cu subiectul ăsta. E ca într-o vorbă neaoș românească „au luat un căcat în gură și nu-i mai dau drumul”.

Acum jurnaliștii de balta gării îl ridică în slăvi pe Kevin Rudd, fost premier australian, pentru că a dat dovadă de cojones când a invitat musulmanii să se adapteze legilor australiene sau să plece unde or vedea cu ochii:

„IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It.”

„IMIGRAȚII ȘI NU AUSTRALIENII TREBUIE SĂ SE ADAPTEZE. Asta e, vă convine sau nu.”

Cam așa titrează presa din România azi, la sfârșitul crizei de teroare după atacurile teroriste din Franța.

Nota 10 pentru Kevin Rudd. Kevin Rudd, fii căpitanul nostru.

Pentru jurnaliștii de duminică verificarea unei știri din cel puțin trei surse diferite ține de domeniul fizicii cuantice. E greu al dracu’ să verifice nițel chiar și pe Google autenticitatea unui zvon. E mai lejer să ia de bun și să traducă prost tot ce li se dă pe tavă de către site-urile străine.

jurnalism romania

Spiciul fostului prim-ministru australian e redat integral pe site-uri, iar Facebook-ul e invadat de știrea asta nou-nouță din 2015 sau e din 2011… poate e din 2010? Nu, sigur e din 2009.

Bun, acum că n-am stabilit de când e știrea să-l găsim pe politicianul care a rostit aceste brave cuvinte. Logic, în 2015 nu prea avea cum să zică asta prim-ministrul australian, că-i altul, Tony Abbott pe numele său „de scenă”, nicidecum Kevin Rudd.

Dar stai! Aceste cuvinte mărețe nu au fost rostite de Rudd în 2015, ci în 2010 de către Julia Gillard, prim-ministresa de atunci? Hopa! Deja ne încurcăm în știință. Dar călătorind în timp, pe firul poveștii, ajungem taman în 2009 când nici prim ministrul de atunci (care era într-adevăr Kevin Rudd) nu a rostit aceste cuvinte.

Tot discursul ăsta plin de eroism e un fals care circula prin mediile online de atunci.

Cum dracului să îți iei țeapă în 2015 cu o farsă atât de veche? Și de fapt farsa asta e mai veche de 2009. Prima versiune i-a fost atribuită lui John Howard, prim-ministrul Australiei din 1996 până în 2007.

Acum, după înșiruirea asta de prim-miniștri australieni care au rostit același discurs nimicitor, îmi dau seama ce premieri lipsiți de ouă a avut și are în continuare România. Bine, mai puțin Năstase… ăla avea ouă, dar nu era nimeni care să i le numere.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

2 Comentarii

 1. Pescuit

  12/01/2015 la 3:21 pm

  Adevarul cam asta e,oriunde te uiti la televizor vezi numai „atacul terorist din Franta.10.000 de soldati iesiti in strada” etc..

  Dă-i replica

 2. free logo

  07/07/2016 la 6:06 pm

  Poza spune tot ce vroiam sa zic.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.