Acas' aceste cuvinte ne doare Băi jurnalistul lui pește ai primit bani pe un asemenea articol?

Băi jurnalistul lui pește ai primit bani pe un asemenea articol?

3 minute de citit
4
0
1,638

Nu credeam că pot râde atât de mult citind un articol publicat pe Bihon.ro – site, de altfel (cu pretenții de a fi) serios, care aduce tuturor bihorenilor știrile de ultimă oră. Deci acest Bihon a pus cu botul pe labe și Times New Roman, Kamikaze sau alte publicații online care cică sunt amuzante. Culmea, printr-un articol care se dorea a fi serios, informativ.

Nu știu ce o fi fumat Cristian Horgoș, jurnalistul care a semnat articolul despre care vă voi povesti, dar aș vrea să știu și eu de la cine își cumpără marfa, că pare de calitate.

În articolul cu pricina, omul își face publice ofurile, gândurile lăuntrice care-i provoacă insomnii, cum că de ce nu avem și noi orădenii o … telegondolă pe Dealul Ciuperca… sau măcar o super-mega cruce luminată de super-extra-led-uri, cum a citit dumnealui pe net că au alții… din alte orașe… din alte țări.

Și încep comparațiile, ce au alții și noi n-avem:

bihon 1

Așa deci… Veneția are inundații. Stai să se instaleze mai bine primăvara asta ploioasă, că o să avem și noi, nu mai fi așa invidios. Bun! Ce mai au alții? Aha… ungurii au Parlament Dunărean. I-auzi ai dracu’. Acum vor să ne ia și Dunărea, de i-au făcut Parlament?

Dar Clujul ce are? Cum … ce are? Are aeroport… dar nu orice aeroport:

bihon 2

Am înțeles! Acum Clujul are aeroportul din Timișoara. Ai naiba clujeni, s-au săturat de Avram Iancu al lor?

Dar să lăsăm aeroporturile, că e multe și ne încurcăm în ele. Să mai spicuim din înțelepciunea nemărginită a jurnalistului de pe maluri de Criș… sau mai bine zis, de Peța, frumosul canal colector ce străbate Oradea.

bihon 3

Super! În Oradea avem parcuri de proximitate, prin care mișună… poliția de proximitate, dar ce-i mai important, avem parcări mediterane. Oau! Întreg spațiul dintre Europa centrală, Asia occidentală și Africa de nord e cam o parcare pentru mașinile orădenilor. Accesul se face bineînțeles prin Strâmtoarea Gibraltar. Deci dacă nu găsești loc de parcare prin centru, faci un mic ocol , vreo zece plinuri de benzină și parchezi în acea parcare mediterană. E simplu.

Ce mai învățăm de la jurnalistul lui pește? Trebuia neapărat să pomenească în frumosul articol și de potența lui Alexander Mudura:

bihon 4

Dar de unde știe nenea ziaristul că Nea Mudura mai poate? Hmm… dar nu numai că e potent, dar și intelectual. Asta e, fiecare cu preferințele sale intime. Nu mă privește și nici nu mă interesează, dar să spui așa, că „ce potent e Mudura”, într-un ziar pe care-l citesc și copiii, îmi pare cam deplasat.

Dar nu! Nenea jurnalistul nu se oprește aici. Trebuie să ne dea o lecție despre stiluri arhitecturale:

bihon 5

Ce avem în pool-position? Sau pole position, nu mai contează, că îi tot un drac… Surpriză, nu e Ungaria protecționistă (sic) cum vă așteptați, ci tocmai Palatul Barococo… cu prea mulți de „coco”, însă.

Doamne! Dacă s-ar fi oprit cu scrisul aici, îmi terminam și eu pamfletul ăsta, te opreai și tu, cititorule, din citit… dar nu. Dumnealui mai are multe de împărtășit. Așa… pentru un plocon de vizibilitate, măcar:

bihon 6

Să recapitulăm: am avut aeroporturi mutate, a dărâmat arhitectura, am aflat despre potența unui magnat orădean. A scăpat ceva nestricat? Da! Geometria. Dar și de asta și-a bătut joc. Uite, îi dai omului un cerc și ce face? Îl strică… Iată cum cercul devine semicerc, printre atâtea hoteluri multistelare:

bihon 7

Dragă jurnalistule, dacă tot ai pomenit de hotelurile astea multistelare – adevărate galaxii, pot să pun rămășag că orice hotel din Oradea are mai multe stele decât ai matale rețele neuronale.

 Articolul integral poate fi citit aici: http://www.bihon.ro/vis-de-telegondola-telegondola-de-vis/1404820

Și ca într-un (semi)cerc vicios, revin la titlul acestui pamflet: Serios, ai primit bani pentru asemenea articol? Dă-i înapoi că nu-i meriți.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

4 Comentarii

 1. Snoodle

  10/04/2014 la 9:28 pm

  looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
  nu coane serios???

  Dă-i replica

 2. cristinalincu

  10/04/2014 la 10:07 pm

  Genial! Dar ai avut si material pe cinste! 🙂

  Dă-i replica

 3. wasile

  11/04/2014 la 12:53 am

  deci! exista o explicatie…..posibil ca reporterul sa fie maghiar si traducerea din lb. maghiara a facut ca acea parcare sa devina mediteraneo! inundatii exista si in venetia, cand temperatura creste(oamenii se scalda, nivelul apei creste) inunda batatura italienilor din aval 🙂
  si cat de potent e Mudura? hmmmm nu stiu dar cred ca jurnalistul era un pic gelos aici
  mai multe info gasiti aici
  [link șters]

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   11/04/2014 la 6:39 am

   1. Dupa nume pare roman. Si daca ar fi maghiar asta nu e o scuza pentru greselile din articol. E simplu indiferent ca esti roman get-beget sau roman de orice alta nationalitate – nu stapanesti limba romana, nu ai voie sa practici meseria de jurnalist. E ca si cum m-as angaja eu pe post de dentist… Ai veni la mine sa-ti tratezi dureri de dinti?
   2. Mnealui se plimba cu gondola prin Venetia numai cand sunt inundatii? Ce legatura au inundatiile din Venetia cu restul monumentelor descrise?
   3. Ti-am sters link-ul pentru ca ducea la pagina ta, nicidecum la vreun material care sa aiba legatura cu acest articol.

   Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.