Acas' aceste cuvinte ne doare Pizza noastră cea de toate zilele

Pizza noastră cea de toate zilele

2 minute de citit
7
0
1,069

Pe motive de ploaie torențială am refuzat ieri să cobor din autobuz. Și așa, în loc să ajung acasă, am ajuns vrând-nevrând în Carrefour-ul din Calea Aradului. Asta a fost prima greșeală.

pizzaA doua greșeală a venit, inițial, drept o idee salvatoare. Cum mă lovise și o foame (cam așa cum îi e Oanei Roman după primele patru shaorme) și știindu-mi frigiderul mai gol decât capul lui Mircea Badea, zic să rezolv problema rapid și fără efort cu pizza la pachet de la Don King. Două bucăți, din cele mai mari și mai încărcate pițe ale lor, plus cutiile aferente, patrușpatru de lei. Zis și, din păcate, făcut.

Ajungem acasă, desfacem pachetele repede și… surpriză. În cutii erau două chestii rotunde, hai să le numim cu indulgență, pizza. Semitransparente de parcă blatul era din ăla pentru pachețele de primăvară, cu ceva jumătăți de felii de salam și niște rondele de măsline pe care dacă le uneam ca într-un puzzle adunam o boabă, maxim două. Maxim am.. scris.

După vreo trei minute de ronțăit, eu și prietenă-mea ne uitam înfometați când unul la altul, când la cutiile deja goale.

Și dacă tot am pornit cu greșelile, de ce să ne oprim aici? E treabă românească, s-o facem românește, deci „din greșeală în greșeală spre victoria finală” ajungem la greșeala numărul trei.

Ce face omul după ce mâncă o pizza? Își mai comandă una prin telefon. Pe scurt, din vraful de pliante alegem unul la întâmplare, sun, vine, alți treij’ de lei dați, mâncăm. Și ne săturăm? Nu. Ne umflăm în schimb de apă. Măi nene, așa de sărată era asta, a doua pizza, de la Pizza Zone, de ne-am acoperit necesarul de sare pentru următoarele trei luni. Dar povestea e cu happy-end, căci măcar așa am mai tăiat de pe listă două pizzerii din Oradea.

Concluzia? Cea mai bună pizza din Oradea e aia din… Brașov. La pizzeria aia cu vrăjitoare pe pereți și care nu mai știu cum se numește. Hmmm! Pizza ca pizza, dar au un vin la carafă …

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

7 Comentarii

 1. Mihai

  16/05/2014 la 10:23 am

  Bucata de pizza mica, pretul mare…profit sa iasa.:))

  Dă-i replica

 2. vavaly

  16/05/2014 la 11:08 am

  mai bine incepeati cu vinul si dupa aia va venea si inspiratia ce sa mai luati pe langa el. pacat de banii aruncati pe nimic …

  Dă-i replica

 3. Geani

  16/05/2014 la 1:38 pm

  Dupa vin poate disparea si pofta de mancare :)))

  Dă-i replica

 4. locuri de munca in strainatate

  16/05/2014 la 3:13 pm

  au aparut multe pizzerii asa peste noapte, care nici macar nu au habar sa fac o pizza si pe deasupra mai pun si un pret…. cam greu gasesti o pizza buna si la un pret care sa o merite..

  Dă-i replica

 5. Gabriela

  16/05/2014 la 4:34 pm

  Intentionam sa vizitez Oradea la vara. De retinut sa nu mananc de unde ai spus tu! Multumesc

  Dă-i replica

 6. DJ Nunta Bucuresti

  16/05/2014 la 8:00 pm

  Bine ca nu v-ati trezit cu animale de companie prin blaturile alea, asa cum am patit-o eu, de m-am lecuit de pizza la comanda… Trebuia sa pun „mostra” la borcan, in formol eventual, si sa ma duc cu ea la OPC. Poate era si o noua specie, mai sti…:-O

  Dă-i replica

 7. Iulian M.

  16/05/2014 la 8:21 pm

  Asa inca n-am patit :)) Apropo, stie careva o pizza buna in Oradea? Ca eu inca mai caut…

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.