Acas' di tăte pentru toți „I Give It a Year” – se mai fac filme bune

„I Give It a Year” – se mai fac filme bune

2 minute de citit
1
0
2,689

De voie, de nevoie m-am lăsat târât la cinema. Filmul… o oarecare comedie romantică ce se anunța din start siropoasă.

I Give It a Year posterEi bine, șoc! „I Give It a Year” / Primul an de căsnicie e o comedie în adevăratul sens al cuvântului. Și romantică, dar la un nivel suportabil. Un film la care râzi din minutul unu până la final. Umorul e obraznic, dar bine gândit; de la un discurs plin de jocuri de cuvinte la începutul filmului până la o cerere de divorț – anti-cerere în căsătorie, la final. „Avem o viață întreagă la dispoziție să nu fim împreună”

Povestea filmului se învârte în jurul proaspătului cuplu Josh (Rafe Spall) și Nat (Rose Byrne). După doar șapte luni de relație, cei doi își unesc destinele. Numai că apropiații nu se arată prea încrezători în succesul căsniciei celor doi.

În timp, stresul zilnic erodează relația lor și așa fragilă. Diferențele sociale dintre cei doi își fac din plin prezența: el un scriitor slăbuț, veșnic în pană de idei, ea broker cu ambiție. Situația se complică odată cu apariția fostei prietene a lui Josh, Chloe (Anna Faris). Nu numai că cei doi nu se despărțiseră oficial, dar și gândesc la fel, spun aceleași lucruri deodată… se simte chimia dintre ei.

Ca tacâmul să fie complet, intră în scenă și perechea perfectă pentru Nat – Guy (Simon Baker) un om de afaceri carismatic și insistent în avansuri.

Aici povestea celor doi devine a celor patru. Apar tentațiile, dorințele refulate, iar Nat și Josh realizează că singurul lucru care-i mai ține împreună e doar faptul că sunt căsătoriți. De aici e simplu: Josh o vrea pe Chloe, iar Nat are „fluturași” când e lângă Guy… bine, are și porumbei, dar pentru asta trebuie să vezi filmul sau măcar trailerul de mai jos.

Dacă mai spun un nume, poate te lași și tu târât la cinema, tras de mânuță de sufletul pereche (ce romantic am dres-o).

Sacha Baron Cohen îţi spune ceva? Ali G, Borat Sagdiyev, Brüno Gehard sau generalul Aladeen… Stai flexat… nu apare şi ăsta în film. Dar Dan Mazer, regizorul / scenaristul primului an de căsnicie a colaborat cu Sacha la proiectele mai sus amintite, fie ca scenarist sau co-producator, în 2007 find nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat cu „Borat Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan”

Hai, fii romantic măcar amu, de 8 martie.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Un comentariu

  1. Sandu

    08/03/2013 la 4:59 pm

    O comedie romatica ce merita uramarita cu prietena:)

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.