Urmărind canalul de YouTube Google Webmasters, am realizat că mulți experți în SEO fac o grămadă de greșeli. SEO (Search Engine Optimization) nu înseamnă doar un plugin de SEO instalat în panoul de control WordPress. În plus, nu înseamnă numai link-uri friendy din cuvinte cheie. Aș putea să mai spun că ”meta keywords” nu mai sunt relevante pentru motorul de căutare Google.
O mare greseală comisă de către specialiștii SEO este construirea de backlink-uri care nu au nici o relevanță. Marea majoritate folosesc directoare de articole pentru a mări Page Rank-ul și autoritatea domeniului site-ului. De asemenea, mai folosesc și Directoarele Web pentru a înscrie site-ul acolo.
Matt Cutts (director Google WebSpam Team) a precizat într-unul din videoclipurile sale că nu este indicat să construiești backlink-uri cu un Director Web sau un director de articole. Există un risc mare de penalizare, iar acea penalizare are un impact negativ asupra tot site-ului tău.
Dacă vă întrebați cum se întâmplă toate aceste lucruri… ei bine, inginerii Google Webmasters au creat un Penguin care acționează asupra site-urilor ce încalcă liniile directoare de calitate Google.
Cea mai bună metodă de construire a backlink-urilor este scrierea de articole cu un singur link în interior, iar ulterior articolul să fie postat pe un blog calitativ. Și link-urile de blogroll sunt okay, dar nu plasate în bloguri care au multe tag-uri la postările lor.
Tag-urile nu mai au nici o relevanță în SEO, iar Google nu acordă prioritate tag-urilor de multă vreme. De ce? Pentru că tag-urile sunt pagini care transmit Page Rank link-urilor care se află în articolul respectiv. Având în vedere că sunt pagini, pot fi considerate conținut duplicat pentru că pe link-ul respectiv al tagului, se află articolul postat.
Din experiența mea profesională, aș dori să vă spun că am plasat un link în blogroll la un amic de-al meu. Acel blog avea o grămadă de tag-uri la postări și-mi crea aproximativ 40k de backlinks. Marea majoritate din tag-uri. Au trecut aproximativ 3-4 luni iar site-ul meu nu a mai apărut în motoarele de căutare la ancorele text (cuvinte cheie). Am știut eu că ceva nu este în regulă când am văzut atâtea backlink-uri din partea acelui blog.
Am scos link-ul site-ului mei din blogroll-ul amicului meu, iar după o lună și un pic, ghiciți ce? Site-ul meu a început să revină la normal. Trebuie să fiți atenți în ce blog-uri plasați link-uri pentru că s-ar putea să fiți afectat. Penguin-ul 2.0 de la Google vă afectează.
În concluzie, e bine să jucăm după regulamentul impus de Google. Chiar dacă e mai greu, dar cu timpul vom avea rezultate bune și stabile.
Numele meu este Ovidiu Drobotă și recent am creat site-ul WEBFROG.RO. Este dispinibil pentru toată lumea, iar serviciile pe care le oferă sunt acestea: creare site, web design, realizare magazin online, SEO și multe alte servicii precum: defecte design, erori link-uri, validare Cross Browser, validări CSS/HTML, funcționalitate website, optimizare mobil/tabletă.
Încă un avantaj e că poți solicita o analiză pentru site-ul tău, GRATUIT. În maxim 48 de ore îți vom oferi un răspuns concret cu problemele site-ul tău (dacă există) și îți vom face câteva sugestii de îmbunătățire.
Happy Search Engine Optimization.
munca in strainatate
21/05/2014 la 2:12 pm
foarte interesant articolul, multumesc pentru aceste informatii….
Mihai
21/05/2014 la 4:51 pm
In primul rand tag-urile nu sunt pagini, sunt doar backlink-uri pe care le poti observa in Google Web Master Tools. Altfel, daca ai continut relevant articolele pot fi postate in cadrul directoarele de articole. Nu confunda directoarele de articole cu fermele de link-uri.
Voltz Ro
21/05/2014 la 4:44 pm
🙂 creare site ca ancora, oricum, ma bucur sa vad lucruri utile. un mare bravo! din partea mea, celui care a scris acest articol. m-am saturat sa vad spam-ul de pe fb cu optimizarea seo 🙂 nu trebuie sa joci dupa regulile lui, pentru ca nu G impune de cum sa-ti faci site-ul, dar aici intram in alta discutie.
Misu
22/05/2014 la 10:27 am
De luat aminte ce ai zis..
Livisty
22/05/2014 la 12:48 pm
director de articole pericol?
Mihai
23/05/2014 la 1:37 pm
Un articol bun…putem invata ceva din el..