Acas' guest post Alege serviciile de calitate SEO pentru afacerea ta!

Alege serviciile de calitate SEO pentru afacerea ta!

11 minute de citit
1
0
717

Afacerile online sunt visul fiecarui student la informatica, deoarece acest mediu flexibil ofera mai multa disponibilitate de publicitate pentru produs si o gama extinsa de servicii prin care clientii pot accesa afacerea respectiva. Folosind serviciile de promovare SEO, un magazin online poate beneficia de mai multa atentie, iar statisticile se pot schimba in favoarea sa. SEO are puterea de a schimba algoritmii de cautare, rezultand ca magazinul sau website-ul respectiv sa iasa in primele 10 cautari in browserul folosit.

Pe piata de agentii SEO gasim o multime de resurse folositoare, care pot ajuta sa creasca in procentaje firmele care au nevoie mai mare de un push publicitar. Notiunea de SEO a aparut prin anii ‘90, fiind o abreviere de la Search Engine Optimization, adica: optimizarea pentru motoarele de cautare. In acelasi timp, aceeasi abreviere se refera si la persoanele care practica aceasta „meserie”. In epoca timpurie a Internetului, atunci cand existau doar „cateva” site-uri in total, au aparut si motoarele de cautare, care, desi deloc sofisticate, indexau destul de bine continutul de pe web si constituiau un punct de pornire al navigarii, prin aceasta reprezentand o sursa importanta de trafic pentru site-urile web. Tot atunci specialistii si-au dat seama de necesitatea unui control constient in procesul de crestere a vizibilitatii in motoarele de cautare, si acest fapt a dat nastere unei noi stiinte: SEO – optimizarea pentru motoarele de cautare, care are drept scop marirea traficului calitativ al unui site.

In functie de gradul de moralitate al tehnicilor utilizate, SEO poate fi impartit in:

-SEO palarie alba (white hat SEO) – promovarea corespunde intocmai politicilor sugerate sau insinuate de catre motoarele de cautare. Tehnicile adoptate sunt indreptate catre o experienta pozitiva pentru vizitatori, dar nu in mod direct catre cresterea pozitiilor in paginile cu rezultatele cautarilor.

-SEO palarie neagra (black hat SEO) – Scopul promovarii este de a manipula perceptia motoarelor de cautare cu privire la calitatea (relevanta si importanta) site-ului. Drept exemple pot servi: folosirea excesiva a cuvintelor cheie in titluri si continutul paginilor, ascunderea cuvintelor in spatele imaginilor, servirea unui continut diferit vizitatorilor umani si robotilor care indexeaza site-ul, cumpararea legaturilor sau a interactiunilor sociale, optimizarea excesiva a textului ancora, adaugarea unui numar mare de pagini fara continut valoros etc.

-SEO palarie gri (grey hat SEO) – o combinatie dintre cele doua de mai sus, in care desi se respecta normele morale, anumite practici sunt totusi indoielnice si pe termen lung ar putea fi descoperite si sanctionate.

In sfarsit, impreuna cu evolutia Internetului, a evoluat si notiunea de SEO, astfel incat acum cuprinde si alte ramuri care conduc la cresterea traficului unui site prin orice surse, nelimitandu-se la cautarile organice (rezultatele naturale si neplatite ale cautarilor).

Cresterea traficului relevant pe site este probabil cel mai popular dintre multitudinea de avantaje SEO existente. Strategiile eficiente de SEO genereaza trafic de calitate la tine pe site.

Desigur, pentru a beneficia la maxim de acest avantaj SEO, trebuie sa ne concentram pe cuvintele cheie potrivite. In acest fel, avem garantia ca oamenii care ajung, din Google, pe site-ul afacerii tale, sunt interesati de produsul sau serviciul pe care il oferi.

De pilda, daca tu vinzi cutite tactice, iar daca oamenii, odata ce introduc in bara de search a motorului de cautare expresia “cele mai bune cutite tactice“, gasesc in rezultate site-ul afacerii tale si il acceseaza. Asa ca este mult mai probabil ca acestia sa cumpere, in comparatie cu altcineva care iti vede panoul publicitar plasat pe autostrada sau reclama de la televizor.

O strategie SEO implementata corect, cu obiectivele setate corespunzator, aseaza caramizile unei fundatii solide care, in timp, va genera din ce in ce mai mult trafic organic in mod pasiv pe site-ul afacerii tale.

Serviciile de optimizare SEO on page sunt esentiale pentru firmele care isi doresc sa creasca in mod corect si sa aiba efecte de lunga durata. Desi multi au notiunea ca internetul este indeajuns de mare pentru toti, realitatea indica un grad ridicat de competitie intre magazine, firme online si domenii care vor sa apara in primele cautari. SEO este solutia moderna pentru a beneficia de un ajutor publicitar eficient inca de la prima aplicare!

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Un comentariu

 1. Angela

  13/10/2020 la 1:23 pm

  Multumesc pentru recomandare!

  0

  0

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.