Acas' guest post Promoveaza-ti afacerea online simplu si rapid

Promoveaza-ti afacerea online simplu si rapid

2 minute de citit
1
0
975

Pandemia de Coronavirus m-a determinat sa imi deschid o afacere online, pentru ca m-a facut sa inteleg importanta unui venit in plus, pe care il pot obtine din confortul propriului camin. Am calculat foarte mult decizia, dar si mai importanta a fost alegerea catre care m-am orientat. Si fiindca am fost mereu pasionat de informatica, calculatoare, site-uri web si asa mai departe, am decis sa creez site-uri web de promovare, pentru alte afaceri care au ales sa se promoveze online. Partea cea mai grea, din punctul meu de vedere, a fost birocratia – a trebuit sa imi deschid o societate pe numele meu, ca sa pot sa functionez 100% legal in acest domeniu de activitate. Apoi a inceput adevarata mea aventura!

Dupa ce m-am vazut cu actele in mana, am inceput sa ma promovez in online si am ales metode care sa ma avantajeze din toate punctele de vedere. Am inceput prin a posta anunturi gratuite pe tot felul de site-uri de profil, dar am apelat si la retelele de socializare pentru acest lucru. Sunt foarte multe grupuri in care iti poti distribui un anunt sau mai multe, prin care sa aduci la cunostinta celorlalti utilizatori serviciile pe care le oferi, dar si o lista cu preturi sau oricare alte informatii doresti sa le faci publice. Din experienta mea, divulgarea tuturor informatiilor nu este o strategie eficienta. Mai bine lasi o urma de mister in anuntul sau anunturile facute, astfel incat sa incurajezi lumea sa te contacteze direct, pentru a afla tot ce doresc.

O alta metoda de promovare pe care o pun in practica, este metoda abordarii directe a viitorilor clienti. Mai exact, cu un mesaj sau cu un mail de prezentare, imi fac cunoscute serviciile si dorinta unei eventuale colaborari. Am fost surprins placut sa descopar si oameni receptivi la acest capitol.  Pe parcurs, am inceput sa imi promovez postarile si serviciile pe retelele de socializare, pentru ca si acestea imi ofera un boost. Acum pot spune ca si increderea mea a crescut si abordez clientii cu convingerea ca le pot oferi mereu cele mai bune servicii, la cele mai accesibile preturi. Va spun ca acest job, pe care eu il fac exclusiv online, m-a ajutat sa imi cresc substantial veniturile, fara ca macar sa parasesc locuinta personala.

Daca vreti sa va cresteti si voi veniturile intr-o maniera mai prietenoasa, sfatul meu este sa va indreptati catre o afacere online, deoarece aceasta este viitorul. Puteti ramane cu un job full – time si sa faceti si altceva in paralel, atunci cand timpul va permite acest lucru. Internetul abia aprins popularitate si la noi, de cand pandemia de Coronavirus a obligat foarte multe afaceri sa se inchida (vorbim aici strict de afacerile care detineau un mediu fizic, nu si unul online). Probabil abia acum, in aceste vremuri grele, oamenii care detin o afacere personala au inteles importanta promovarii si existentei online: internetul este mereu disponibil, 24 de ore pe zi, iar afacerea ta continua sa isi faca treaba pentru tine, asigurandu-si prezenta prin prisma online-ului, care este accesibil oricum cu un singur clic distanta.

P.S. – Articol primit pentru a fi publicat in rubrica guest post.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Un comentariu

  1. Mara

    03/08/2020 la 5:47 pm

    Foarte bun site-ul, multumesc mult pentru recomandare!

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.