Acas' di tăte pentru toți Despre îngeri și afaceri

Despre îngeri și afaceri

3 minute de citit
0
0
1,412

E o vorbă prin popor cum că suntem prea ocupați cu munca pentru a mai face bani. De aceea ideea de a avea propriile afaceri, a fi propriul șef, cum s-ar zice, atrage din ce în ce mai mulți români. Da, e frumos să muncești pentru tine însuți, să îți asiguri un viitor financiar, dar nici în lumea asta a afacerilor nu curge doar lapte și miere și doar simplul fapt că ai devenit propriul patron nu îți asigură și succesul.

Pentru a fi considerată de succes, o afacere nouă, un start-up mai pe românește, trebuie să aibă în primul rând susținere materială, este recomandat ca inițiatorul să aibă oarecare experiență în mediul de afaceri și de ce nu, vocație spre business. O afacere de succes de multe ori vine cu o idee inovatoare, aducând un produs nou pe piață. Dar ce este de făcut când nu întrunești toate cerințele? De exemplu, ai o idee extraordinară, dar nu ai susținere financiară sau cunoștințele pentru a materializa ideea? Te rogi la îngeri… nu, nu glumesc… mă refer așa-numiții „business-angels”.

business angel

Un „business angel” este un om de afaceri cu o vastă experiență în domeniul afacerilor, care dispune de resurse financiare semnificative, care investește bani alături de antreprenori, aduce idei pentru dezvoltare și susține prin experiența sa o afacere aflată la început.

Un astfel de înger păzitor este benefic pentru un antreprenor aflat la început de drum, pentru că acest business angel este de fapt un partener care, la fel ca și antreprenorul, își dorește ca afacere să fie un real succes, pentru că acesta își investește resursele proprii și se implică personal în strategia de afacere, oferind antreprenorilor avantajul experienței sale.

Chiar dacă termenul de business angel a fost inventat de americani, numindu-i astfel pe afaceriștii care investeau sume de bani în producțiile de pe Broadway, pentru a găsi un astfel de înger păzitor al afacerii nu trebuie să zbori peste mări, că avem și noi îngerii noștri. Andrei Ursachi, un tânăr antreprenor sucevean, este un astfel de înger al afacerilor aflate la început de drum. Având spirit întreprinzător, primii bani i-a câștigat la cincisprezece ani, făcând comerț online, iar imediat ce a împlinit vârsta majoratului, a deschis o agenție de publicitate online, în doar patru ani ajungând la primul milion de dolari cifră de afaceri prin grupul de firme pe care îl deținea.

Așa cum se prezintă pe site-ul său – andreiursachi.eu – a devenit business angel pentru că:

„Mă simt dator față de soarta, care m-a adus unde sunt astăzi și sincer, vreau sa ajut și pe alții.”

Andrei Ursachi a descoperit secretul pentru a câștiga bani din mediul online, având acum șase magazine online și o agenție de e-advertising, firme care îi asigură acum posibilitatea de a ajuta și pe alții aflați la început de drum în lumea afacerilor.

Am aflat despre Andrei, urmărind un interviu acordat pentru Startup Cafe, tema fiind succesul avut cu o campanie pe Kickstarter de finanțare pentru dezvoltarea producției a unui pantalon protector de ploaie pentru bicicliști. O idee simplă, dar care s-a materializat într-un produs foarte util celor care folosesc bicicleta ca și mijloc de transport.

Ca și exemplu de cum poți dezvolta o afacere de succes, pornind de la o idee, de la un produs DIY, ajungând la producție internațională și vânzări pe tot globul, puteți urmări interviul preluat de pe canalul de youtube Startup Cafe:

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.