Acas' aceste cuvinte ne doare AHA! Deci de-aia nu sunt bani pentru spitale, dar se fac biserici pe bandă rulantă

AHA! Deci de-aia nu sunt bani pentru spitale, dar se fac biserici pe bandă rulantă

5 minute de citit
3
0
1,749

Aha! I-am aflat pe cei care se fac vinovați de faptul că nu se găsesc fonduri suficiente pentru spitale, școli și alte … inutilități d’astea pentru români, dar care într-o țară modernă, europeană ar trebui să se regăsească printre prioritățile statului și de ce e necesar să stoarcem și ultimul bănuț din visterie pentru biserici.

M-a luminat un articol găsit pe ortodoxiatinerilor punct ro. Vinovat pentru că multe din școlile din România stau să se prăbușească peste elevi este țăranul care după o zi de muncă la sapă se duce și-și îneacă amarul la bodega din centrul satului. Vinovat pentru condițiile mizere din spitalele românești, lipsa de medicamente sau aparatură este „șmecherul” de oraș care-și pierde banii în cazinouri.

biserica bani

Ce nenorociți sunt ăștia care-și cheltuie banii aiurea. Așa-i? Că (doar) o parte din banii cheltuiți ajung la stat sub formă de impozite, apoi ajung să finanțeze biserici… Nu ar fi mai bine să se ducă direct la biserică să își facă niște cruci și apoi să se scobească adânc în buzunar?

Ca într-un stat laic ce suntem, biserica e bine implementată în politică. Politicienii, indiferent de culoare sau orientare, cunosc modul primitiv de gândire al românului majoritar, de aceea biserica are permanent asigurat un loc călduț în conducerea țării. Politicienii se perindă la guvernare, vin, pleacă, vin alții cu aceleași metehne și tot așa, dar biserica rămâne fermă pe poziții. (ok, biserica și UDMR-ul… ca să fim politically correct)

Atâta timp cât nu vom putea face o diferențiere între religie, crez și biserica ce nu prea mai are un numitor comun cu partea spitituală și se agață de tot ce înseamnă lume materială, ne vom uita cu jiind la bogăția în care se lăfăie popimea, vom pupa cadavre poleite cu aur și ne vom înghesui la sfintele sarmale, în același timp îmbonăvindu-ne mai rău în spitalele care ar trebui să ne vindece.

Te întreb pe tine, cititorule. Dacă o viață întreagă ai căutat vindecare la boli, dar te-ai lovit de neputința celor în drept să te ajute, nu ai primit medicamentele de care ai nevoie din lipsă de fonduri, te mai consolează cu ceva că este plin de lux ultimul loc în care-ți zace trupul înainte de a fi băgat în groapă? Pe mine unul, sigur nu.

Cam asta este diferența dintre biserică și spital în România anului 2014:

biserica vs spital

Atunci de ce este nevoie de finanțare a bisericii din banii publici? Cum rămâne cu „despicați un lemn și eu sunt acolo, ridicați o piatră și mă veți găsi acolo.” Sau Dumnezo coboară pe rând sau deodată numai în biserici, capele și alte clădiri special făcute pentru ‘mnealui? De aia trebuie să fie împopoțonate, aurite, pictate? Pentru asta se acordă fonduri publice din taxele plătite de mine sau de tine? Că popii oricum au scutire de la plăți.

Deci asta este poziția bisericii, aruncă mâța moartă în curtea vecinului, cum că vezi-Doamne vinovații pentru lipsa fondurilor suntem tot noi, muritorii de rând, iar șamanii-tocători de bani publici „nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”.

Burtoșii în fuste negre încheie pe ascuns protocoale cu statul, se bagă cu forța în educația de stat spionând familiile neortodoxe, iar popii întocmind rapoarte mai ceva decât cum făceau pentru „Securitatea” de pe vremea Împușcatului. Nț!Nț!Nț! Nu-i frumos, nici creștinește. Chiar dacă și-au șters urmele, Google nu uită:

profesori religie gorjDar nu. Popii sunt puri. Biserica e sfântă. Noi, jegoșii de păcătoși care vom trăi pe veci în suferință, după ce vom muri (!!!), tot noi suntem vinovați că pentru sănătate, educație, cultură nu se găsesc fonduri.

Păi cum dracului să mai rămână fonduri dacă numai pentru niște trepte la vreo biserică, vezi cazul din Timișoara, primăria a alocat 50,000 de euro? Cum dracului să fie direcționate fonduri în modernizarea spitalelor când noi trebuie să ne mântuim la viitoarea Catedrală a Neamului?

Cum dracului să poată decide omul singur pentru el, (în) ce crede și ce (în) nu, când de mic i se inoculează, în familie și la școală, ideea că el e creat de un moș bărbos plictisit, că pământul e plat, iar dincolo de nori e o orchestră de harpiști asexuați care ne așteaptă cu aripile deschise?

clasa de religie

În loc de concluzie, vinovat pentru faptul că nu găsesc un spital de stat cu condiții decente, că atunci când voi avea copii îi voi trimite la școli insalubre, dar voi fi nevoit să-i deschid ușa și să primesc în casă un batman gras la fiecare Boboteză și să-i mai dau și bani drept răsplată că mi-a stropit pereții… etc., se pare că sunt eu. Recunosc. Sunt vinovat că mă încăpățânez să rămân în țara asta, că tot mai sper că se va schimba ceva în bine, că e ca un făcut ca orice schimbare să fie în rău.

Vorba aia: speranța moare ultima… Dar într-un final moare și ea.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

3 Comentarii

 1. Bia

  05/06/2014 la 11:22 am

  Un articol in care s-a puncat ce trebuie. Felicitari!!!

  Dă-i replica

 2. Alex

  07/06/2014 la 11:04 am

  si inca sunt zeci poate sute de spitale ce asteapta acesti bani .. si ii vor astepta .. suficient de mult din punctul meu de vedere.

  Dă-i replica

 3. Cosmin

  07/06/2014 la 11:29 am

  Biserica a fost, este si va ramane o afaracere pentru statul roman si pentru smecherasii din conducere. Felicitari oricum pentru articole. Ai 100% dreptate!!!

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.