Acas' aceste cuvinte ne doare Sfaturi de bun simț – cum să nu te faci de cacao pe Facebook

Sfaturi de bun simț – cum să nu te faci de cacao pe Facebook

2 minute de citit
5
0
1,502

E lesne de înțeles că în mediul online mulți încearcă să pară altfel decât sunt… în offline. Ușor-ușor Facebook-ul ăsta a ajuns la nivel de bârfă comunală. Dacă de la aceia mai săraci cu duhul – ferice de ei, căci a lor este împărăția – ar fi de așteptat să debiteze idioțenii, trendul ăsta feisbucist face victime și printre cei dotați intelectual.

Ești responsabil pentru ceea ce distribui. Așa că încearcă să filtrezi informația înainte de a o da mai departe. Nu tot ce-i viral (pe net) e și bun.

Dacă distribui vești incendiare cu banane infuzate cu HIV, nu ai salvat de la moarte milioane de mâncători de banane. Nici nu ești vreun Brusuilis de România dacă ne avertizezi panicat că și anul ăsta vine Apocalipsa… mama ei de apocalipsă, că nu mai vine odată. Verifică, așadar, sursa informației. Ai un ditamai Google-ul la dispoziție. Caută să nu fii victima unei farse sau să distribui, din naivitate, minciuni gogonate. Nu ai nimic de câștigat din asta, dimpotrivă.

facebook-shit

Dacă șochezi cu vreun articol cum că a murit Michael Jackson, nu spui nimic nou. Șoc!!! Mai toți prietenii tăi au aflat asta înaintea ta… cam de vreo șapte ani. Deci, înainte să prezinți ceva ca știre de ultimă oră, ar fi de bun simț să verifici data în care a fost scrisă știrea. Știu că vintage e mereu la modă, dar știrile de acum zece ani nu prea mai prezintă interes.

Dacă distribui vreun articol semnat cyd.ro; efemeride.ro; lovendal.ro; expunere.com; secretele.com; caplimpede.ro stiripesurse.ro; comisarul.ro; blastingnews.com; reportervirtual.ro; onlinereport.ro; nationalisti.ro; napocanews.ro; infoalert.ro; dcnews.ro; activenews.ro; nuv.ro; criticatac.ro; inliniedreapta.net; bn24.ro; exclusiv24.net; stirinefiltrate.ro; gandeste.org; fluierul.ro; ortodox.md; doxologia.ro; secretele.com; caplimpede.ro (Mamă, câta lista!!!) nu vei lăsa nicidecum impresia ce bine informat ești, ci doar că ești tare naiv, să nu zic altfel. Dacă ți s-a repetat de zeci de ori că ăștia vând căcat ambalat în țiplă și tu tot le distribui marfa, ce mai e de zis? Vorba lui Caragiale în „Căldură mare” … amice!

Iar vorbele cu tâlc scornite de alții mai deștepți distribuite frenetic pe Facebook nu duc la creșterea nivelului de inteligență … cel mult crește nivelul de iritare al celorlalți.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

5 Comentarii

 1. Clauss

  28/07/2016 la 3:17 pm

  De ce nu lasi oamnii sa castige mercedes-ul Andrei ? Sau iphone-ul de la Chelo ? Raule

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   28/07/2016 la 3:19 pm

   Să câștige ei de toate, numa să nu mă oblige careva să le dau laic și șer, că doar-doar le cresc șansele de câștig.

   Dă-i replica

 2. Marius

  07/08/2016 la 10:51 am

  Trebuie sa dai mai departe share unor postari, doar nu vrei sa ai ghinion 3 ani ?!

  Dă-i replica

 3. Javascript function

  10/08/2016 la 8:42 pm

  Mda, reguli de bun simt.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.