Acas' guest post Ce trebuie să știți despre halele metalice?

Ce trebuie să știți despre halele metalice?

12 minute de citit
1
0
1,208

Fabricarea eficientă

În epoca de aur a automatizării, eficiența este critică. Datorită proceselor avansate, fabricarea de hale metalice produce deșeuri minime de materii prime, dar încă pot satisface cele mai stricte raporturi rezistență-greutate. Oțelul are cel mai mare raport de rezistență la greutate, de 25 de ori mai mare decât lemnul. Un cadru mai ușor înseamnă eficiență din punct de vedere al costurilor și capacitatea de a adăuga alte materiale cu o preocupare mai mică pentru greutatea completă a clădirii.

hala metalica

De asemenea, alegerea de hale metalice este facilă deoarece se pot pot modifica ușor, se poate face o adăugare de mezanin de exemplu și o recompartimentare în funcție de fluxul tehnologic dorit.

Durata de construcție mai scurtă

Construcțiile din oțel sunt proiectate și pre-construite pentru o reasamblare ușoară. Pregătirea construcției, cum ar fi amplasarea halei metalice poate fi finalizată odată cu fabricarea construcției. Odată finalizată, hala metalică este livrata direct către proprietar. Timpul mai scurt de construcție se traduce prin costuri reduse ale forței de muncă și o recuperare mai ușoară a investiției dvs.

Costuri de construcție mai mici

După cum s-a menționat mai sus, procesele de construcție ale halelor metalice pot fi efectuate la fața locului.

Alegerea unor hale metalice pentru următorul proiect va ajuta la reducerea costului total prin:

 • Costurile inferioare ale fundației: oțelul are un raport de rezistență mai mare decât alte materiale.
 • Construcția de hale metalice cu ajutorul oțelului este mai rapidă, reducând astfel orele de lucru.
 • Datorită folosirii oțelului (puternic, rezistent, însă ușor) consumul este mic rezultând automat costuri reduse.
 • Nu necesită costuri de mentenanță după punere în funcțiune vs. beton (tencuială) vs. lemn (ignifugare şi lăcuire periodică) vs. hale din profile groase profilate la cald (aplicare periodică de vopsea anticorozivă).
 • Venituri sporite din timpul ocupării timpurii datorită construcției mai rapide.
 • Reducerea costurilor viitoare dacă un proiect va fi modificat sau extins, deoarece oțelul este adaptabil și halele metalice pot fi modificate ulterior.

Prețul unei hale metalice se poate calcula cu exactitate și depinde de:

 • Zona în care se va construi – în funcție de încărcările zonale se proiectează, dimensionează, produce și montează hala metalică, astfel se dimensionează aferent atât fundația, cât și hala în sine.
 • Dimensiunile: lățime (mai ales deschiderea libera-fără stâlpi), lungime, înălțime (la fel de importantă ca și lățimea, cu cât este mai înaltă hala cu atât este mai expusă la forța vântului și efectului unui potențial cutremur)
 • Randamentul termic al izolației = grosimea și tipul (Panouri Sandwich (PSW): Polistiren sau PUR și PIR sau vata și casete-vata-tabla)

Ușor de întreținut

Deoarece oțelul este durabil, necesită o întreținere mai redusă decât alte materiale de construcție. Halele metalice nu sunt susceptibile la putrezire și nu vor necesita înlocuirea periodică. O dată vopsit, oțelul nu necesită reparații.

Avantaje pentru siguranță

Nevoia de siguranță în orice clădire nu poate fi supraevaluată, în acest sens avantajele de asigurare și siguranță încep cu halele metalice și necesită o structură stabilă.

Investiții în cercetare și educație = mediu de producție mai sigur.

Timpi mai scurți de construcție = șanse mai mici de accidentare.

Hale metalice pre-fabricate = risc mai mic în timpul construcției (asamblare).

De asemenea, fiind proiectate corect, rezistă la încărcările zonale (vânt, seism, zăpadă).

Extinderea ușoară

O construcție din oțel bine construită, odată finalizată, rămâne foarte flexibilă în modul în care poate fi folosită. Designul spațial poate fi refăcut prin mutarea pereților interiori, adăugarea de pereți și de podele sau schimbarea deschiderilor. În cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu, puteți adăuga construcției un spațiu suplimentar sau să extindeți hala metalică. Mai mult spațiu poate fi adăugat la nivelul solului prin adăugarea mai multor unități într-o construcție existentă. În fiecare caz, un constructor de hale metalice poate construi cu precizie noi elemente pentru a se potrivi cu actuala construcție.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Un comentariu

 1. Angela

  26/07/2019 la 9:36 am

  Foarte bun site-ul, multumesc mult pentru recomandare.

  0

  0

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.