Acas' aceste cuvinte ne doare Așa se aruncă banii la gunoi

Așa se aruncă banii la gunoi

2 minute de citit
0
0
1,302

Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine. Suntem prea săraci să dăm bănuții pe produse de calitate îndoielnică sau expirate. E la modă acum ca tot omul să își facă plinul la mall, supermarket, hypermarket sau alte locuri cu denumiri pompoase și cu marfă proastă.

bani la gunoiDe voie, de nevoie ne îngrămădim printre rafturi cu cărucioare, bunici sau copii mici din dotare. Goana după haleală e mare. Asta o știu și vânzătorii care ambalează așa frumos niște căcaturi expirate pe care omul le cumpără, le duce cu grijă acasă și tot cu grijă le aruncă dup’aia la tomberon.

Mai câștigat aș fi dacă elimin intermediarul din ecuație. Pot la fel de bine să pun direct banii într-o pungă și să-i arunc la gunoi.

Îs scârbit de super-hyper-mega marketuri. Toate îs făcute după același calapod fie că e vorba de Curfur sau sărăcăciosul Penni -s- Market. Dar parcă niciunul nu mă scârbește mai rău decât Real Hypermarket. M-am ars de prea multe ori cu produsele luate de la ei.

real escroc logo

Una bucată țeapă = una pereche de blugi luată mai demult din Real. M-au ținut fix aproximativ (?) două purtări după care au cedat cusăturile. Nota bene: nu-mi începuse pe atunci burtica să ia dimensiuni îngrijorătoare, deci nu se pune problema că îmi plezneau hainele pe mine de gras. Decât să arunc banii pe chinezării din Real, mai bine iau haine gata purtate de la second-hand … măcar alea au rodajul făcut.

Altă bucată țeapă = o bucată de carne. Nu-mi venea să cred că poate fierbe carnea pusă la prăjit luată de la ei și că dintr-un kil jumate de carne am rămas cu jumate. Să te ferească sfântul drac să încerci să gătești mâncare după o rețetă strictă, unde totul e măsurat la miligram.

Că tot e vorba de mâncare, nici cu plicurile de carne pentru mâțe nu a fost mai bine. Cum dracului se face că mâța se încăpățânează să mânce dacă sunt luate din Real. Fix aceeași marcă pe care o înfulecă de obicei, fix același tip de carne de pui rumenit la grătar și pe deasupra și în aspic … (ce pompos sună, dar la urma urmei, tot o porcărie plină de E-uri). Să fie stricate? Nu știu, că după ce am văzut cu câta scârbă se uita mâța la grămăjoara de carne nu am avut curajul s-o gust. A ajuns repede la tomberon.

Problema cea mare e că nu prea mai există alternative, chiar și la tarabele din piață găsești aceleași produse jalnice de en-gros. Pe ăștia de la Real doar mi-am vărsat nervii, că m-au supărat de prea multe ori.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.