Acas' Adevăr grăiesc vouă Banii rupți din bancomat

Banii rupți din bancomat

1 minute de citit
7
0
2,798

Titlul spune tot. Azi vorbim despre banii rupți primiți de la bancomat. Să fie oare o nouă șmecherie a băncilor de a scăpa de banii rupți?

Nu de alta, dar aseară mi s-a întâmplat ca din 5 bancnote de 100 RON scoase de la un bancomat UniCredit Țiriac, două bancnote să fie rupte … dar nu rupte așa finuț, să le pot drege românește cu o bucată de scoci, ci rupte așa, meseriaș, cu bucăți lipsă. Numa bune să nu le accepte niciun magazin.

bancnota 100 ron bancomat

De una din ele am scăpat, nu prin metoda „iuțeală de mână și nebăgare de seamă” cum ați fi crezut, ci prin „față de cățeluș”. Așa față de maidanez castrat am făcut, încât i s-a făcut unei vânzătoare milă de mine și mi i-a primit. Dar de bancnota din poză n-am cum să scap, că se feresc toți de ea, ca dracul de tămâie.

Bine că am avut inspirația să scot mai mulți bani decât aveam nevoie, astfel am evitat să fiu pus într-o situație de tot căcatul.

Măi oameni buni, dar ce s-ar fi întâmplat dacă mi-aș fi scos ultimii bănuți de pe card, iar ăia să fie rupți? Dacă aș fi avut de achitat, să zicem … un drum cu taxi-ul? Dacă aș fi fost rupt de foame și ăia mi-ar fi fost sigurii bănuți? Bani pe care nu i-ar fi primit nimeni? Și unde dracului să-i schimbi seara, după ora 5?

Acum mă așteaptă drumuri dese și draci, nervi și blesteme pe la bănci, căci nici bancherii nu se bucură când dau de bani rupți. Eee, dar când e vorba de bani … „murdari” ce se mai gudură.

Mama lor de bandiți.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria Adevăr grăiesc vouă

7 Comentarii

 1. aplicatii Android si aplicatii IOS

  09/09/2014 la 10:59 pm

  da foarte urata situatia si macar daca pateai cu o bacnota mai mica ( ca valuare ), mult succes oricum poate scapi totusi si de asta 🙂

  Dă-i replica

 2. Radu Thor

  10/09/2014 la 8:54 am

  Asta îmi aduce aminte de o întâmplare de demult.
  Aveam şi eu o bancnotă de 50 de lei din aia verde cu Cuza pe ea. Pusă în buzunarul din spate de la blugii mei cei noi.
  Eram cu barca pe un lac şi am căzut în apă. Îmbrăcat. Ăia 50 de lei din verde s-au făcut mov. După ce am uscat totul, am umblat în tot oraşul încercând să-i schimb. Evident, fără să reuşesc. Aşa că am intrat într-o cofetărie, am cerut o îngheţată din aia la cornet de 5 lei, mi-am trecut rapid limba peste ea, am plescăit fericit şi am întins banii vânzătoarei.
  Care a chemat imediat un miliţian care întâmplător mânca o savarină la masă. Cu un aer de expert a examinat bancnota şi i-a spus vânzătoarei că poate să-mi dea restul.

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   10/09/2014 la 10:15 am

   Hai ca m-ai facut sa rad.
   Parca te si vad lingand inghetata cu o fata satisfacuta :))

   Dă-i replica

 3. Mira

  10/09/2014 la 5:31 pm

  Mi s-a intamplat si mie sa primesc bani rupt de la bancomat…dar eu m-am dus si i-am dat la banca…ma gandeam ca doamna de la casierie o sa zica ceva..dar nu cred ca a observat. 😉

  Dă-i replica

 4. Contabila'

  11/09/2014 la 9:57 am

  E o modalitate simpla de repunere in circulatie a bancnotelor uzate sau rupte. Ma confrunt zilnic cu asa ceva, bancile rar mai accepta schimbul lor si asta daca dai de un functionar maleabil care vrea sa te ajute. Dar si el la randul lui repune cu prima ocazie. Mai este si aspectul automatizarii numararii bancnotelor, nu se numara manual iar la masina mai scapa, ulterior prin bancomat revine la populatie. E un cerc vicios care in mod normal si legal ar trebui oprit prin verificarea manuala a uzurilor. Dar nu se intampla asta si stim de ce, nu? Traim in Romanica…

  Dă-i replica

 5. Velix

  30/09/2014 la 11:39 am

  Am patit-o de multe ori, insa nu au fost parti lipsa. Noroc ca scociul se aplica minunat pe bancnote, arata toate ca noi!

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.