Acas' Știi? Bravo. Nu? Învață. Și tu poți raporta știrile false de pe Facebook

Și tu poți raporta știrile false de pe Facebook

2 minute de citit
0
0
1,287

Butonul magic prin care se pot raporta știrile false de pe Facebook este acum valabil și pentru România.

Cu speranța că Facebook-ul nu va mai fi sufocat de titluri alarmante de la „articole” semnate cyd, cocoon, efemeride, expunere, comisarul, ro.blastingnews, nationalisti, fluierul, caplimpede și alte măgării care fură, chiar și doar pentru câteva secunde, un click, iată cum poți contribui la o rețea socială mai curată:

Orice postare are în partea dreaptă o săgeată. Așadar, când atenția îți este atrasă de o porcărie de știre de tip clickbait, apasă cu încredere acea săgeată și „raportează postarea”.

fake news report 1

Acum Facebook este în ceață și se pare că trebuie să îl ajuți ce se întâmplă. Spune-i că un asemenea rahat de știre nu ar trebui să fie pe Facebook, deci bifează opțiunea numărul doi și cu speranță în suflet apasă apoi „Continuă”.

facebook_stiri false

Ai ajuns la cel mai important pas, dar Facebook este tot nedumerit și are în continuare nevoie de ajutor. Ascunsă în josul ferestrei este o opțiune și anume „Este o știre falsă”… Bravo, ai ghicit, meseriașule! Acolo trebuie să dai cu mausul. Pe ei și pe mama lor. Nu uita să apeși apoi butonul „Continuă”. Ce credeai, că scapi așa ușor?

stiri_false_facebook

Dacă ai raportat un fals, trebuie să duci acțiunea la bun sfârșit, vorba aia: ai intrat în horă, acum joacă! Amețitul ăsta de Facebook pare că s-a dumirit puțin despre ce ar fi vorba și musai trebuie să iei poziție împotriva nenoro persoanei care a dezinformat. Fie îl blochezi iar acel individ nu va mai exista pentru tine în spațiul virtual, fie îl ignori, mama lui de spammer, fie te scandalizezi. Eu aleg calea de mijloc – bifat „ascunde tot”, apoi confirm cu un „Ascunde” și apoi treaba este terminată cu un victorios „Gata”.

raport facebook stire falsa

Din păcate nu există și un buton prin care să raportezi și dezinformarea de la posturi precum România TV sau Antene… Bine știu că avem destule butoane la telecomandă, dar unii dintre români se pare că au cam uitat cum se folosește aceasta.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria Știi? Bravo. Nu? Învață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.