Acas' guest post Sfaturi pentru manichiura cu gel

Sfaturi pentru manichiura cu gel

2 minute de citit
0
0
1,103

Nu este nimic mai rău decât să părăsești salonul de unghii cu o manichiură proaspătă, iar în momentul următor să fii nevoită să cauți în geantă telefonul care sună insistent.

Acesta este unul dintre motivele pentru care manichiura cu gel a devenit un fenomen de înfrumusețare instantanee: se realizează rapid, sunt rezistente la lovituri, iar culoarea rămâne strălucitoare și unghiile sunt lucioase cel puțin două săptămâni.

manichiura

Mulți tehnicieni de unghii au insisat că soluția rapidă de lustruire părea prea bună pentru a fi adevărată. Și chiar dacă această metodă și-a găsit adepți devotați încă de la început, este clar că nu este lipsită de riscuri. Într-un interviu acordat de  manichiurista celebrităților Jenna Hipp (Lea Michele, Miley Cyrus și Selena Gomez fac parte din clientele sale!) și Dr. Chris Adigun, un dermatolog care s-a specializat în sănătatea unghiilor, ne arată cum se poate aplica manichiura cu gel în așa fel încât să nu aducă probleme.

Manichiura poate slăbi unghiile.

Ei bine, vizitele dese la salonul de unghii pentru a obține o culoare proaspătă vă slăbesc unghiile, indiferent dacă folosiți gel sau nu.

„Procesul de manichiură poate duce la deshidratarea și subțierea plăcii unghiilor”, spune dr. Adigun.

„Mi-am văzut clienții venind cu unghii decojite, subțiri, sparte, decolorate și chiar cu unghii dureroase”, explică Jenna.

Lampile UV de manichiura cu gel nu sunt la fel.

Dr. Adigun a sesizat că lămpile UV nu sunt reglementate, astfel încât fiecare dintre ele vă poate afecta într-un mod diferit.

„Puterea becului variază de la un producător la altul, ceea ce face foarte dificilă evaluarea nivelului de risc la diferite saloane”, spune ea.

S-ar putea să credeți că timpul de expunere este atât de scurt și rar, dar vizitele dvs. la manichiură se adaugă una câte una.

Este foarte important ca pielea înconjurătoare și cuticula, precum și placa de unghii în sine, să fie rehidratate cu un emolient gros, cum ar fi terapia de hidratare după înmuiere, pentru a nehidrata și repararea pielea, cuticula și unghiile. 

Nu puneți gel pe unghie continuu

Indiferent ce faceți, nu faceți greșeala să acoperiți unghia cu gel continuu luni sau ani la rând. Este foarte important să se facă o pauză de o lună care va permite unghiilor lor să se hidrateze și să se repare.

Hidratați unghiile

De asemenea, hidratează-ți unghiile cât mai mult posibil între vizitele salonului. E important sa folositi produse care acționează ca un strat de bază pentru unghii și înlătură straturile de unghii scorojite.

Tratamentul poate fi folosit ca un strat de bază sau să fie curățată zona cu leziuni ale unghiei. Puteți hidrata unghiile cu vitamina C și nucă de cocos sau uleiuri de avocado.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.