Acas' guest post 5 sfaturi de a preveni incendiile dintr-o casa

5 sfaturi de a preveni incendiile dintr-o casa

2 minute de citit
1
0
1,401

Incendiile sunt un pericol destul de real, pot surveni in orice moment si pot distruge bunuri materiale si mai grav pot cauza pierderi de vieti omenesti. Desi nu intotdeauna pot fi prevazute aceste catastrofe, exista cateva metode de a le preveni si de a le impiedica in a cauza daune.

Metoda cea mai importanta care trebuie aplicata este ignifugarea. Ignifugarea este una dintre cele mai eficiente metode de a spori rezistenta unui material in cazul unui incendiu. Operatiunea se face cu solutii de ignifugare speciale care intarzie aprinderea si incetinesc arderea materialelor.

ignifugare

In fiecare an, aproximativ 3.400 de persoane sunt ucise in incendiile survenite acasa, sau de catre leziunile suferite in urma incendiului. Moartea cauzata de incendii se claseaza pe locul trei, ca fiind cea mai frecventa cauza a deceselor accidentale de la domiciliu. Opt din zece decese legate de incendii au loc la domiciliu, locul care ar trebui sa fie intruchiparea de confort si siguranta.

Pentru a evita aceste tragedii apeleaza la servicii de ignifugare lemn si urmeaza cele 5 sfaturi enumerate mai jos:

 1. Gatitul – atunci cand gatiti trebuie sa fiti in permanenta cu ochii pe tigaia sau oala care este pusa pe foc. Multe persoane fac marea greseala de a uitat de mancare pe foc.
 2. Instalatiile de incalzire din case – cei care folosesc aeroterme sau aparate mobile de incalzire, trebuie sa se asigure ca acestea sunt destul de departe de anumite obiecte din casa. Tineti departe incalzitoarele de draperii, mobilier, cuverturi de pat, oameni si chiar de animale de companie. Sistemele centralizate de incalzire trebuie inspectate corespunzator de catre persoane autorizate, in fiecare sezon. Cosurile de fum trebuie de asemenea curatate. in cazul in care aveti sobe sau seminee.
 3. Fumatul – in afara de pericolul pe care il are asupra sanatatii, fumatul este a treia cea mai frecventa cauza de incendii acasa. Pentru a preveni un astfel de incendiu, cel mai bine este sa fumati in exterior, iar tigarile udate dupa ce persoanele au terminat de fumat.
 4. Electricele – verifica toate firele electrice pentru a te asigura ca acestea sunt intr-o forma buna, si inlocuieste-le pe cele care sunt uzate. Nu supraincarcati circuitele.
 5. Lumanarile – lumanarile uitate aprinse sunt si ele un pericol, si o cauza frecventa a incendiilor domestice. Nu lasati lumanari nesupravegheate, este indicat sa fie stinse. Cel mai important, lumanarile nu ar trebui sa fie aprinse in dormitor.
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Un comentariu

 1. Gabi

  05/11/2016 la 11:31 pm

  Un articol folositor, 5 sfaturi bune pentru a-ti proteja casa impotriva incendiilor.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.