Acas' guest post Securitate PSI va protejeaza de incendii

Securitate PSI va protejeaza de incendii

8 minute de citit
0
0
274

Provenind din verbul englezesc “sprinkle”, ceea ce inseamna a “pulveriza”, termenul de sprinkler a fost adoptat ca denumire comuna a sistemelor de stingere a incendiilor folosind un sistem de pulverizare a apei. Aceste sprinklere asemanatoare cu acele sisteme folosite pentru a uda gazonul, numai ca exista unele diferente. In Romania, sprinklerele mai sunt cunoscute si ca aspersoare.

sprinkler psi

Securitate PSI va poate pune la dispozitie asemenea sisteme.

Ce este securitate PSI? O companie care, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul securitatii la incendiu, ofera servicii integrate de proiectare. In plus, asigura integrare in BMS (building management system) a instalatiilor speciale in domeniul securitatii la incendiu (stingere incendii, detectare, semnalizare si alarmare la incendiu etc). Lucrarile de proiectare PSI sunt efectuate numai de catre personal care detine certificat de competenta profesionala in acest sens, respectiv pentru ocupatia Proiectant sisteme de securitate – cod COR 215119, cu competente specifice domeniului de autorizare.

Sistemele de aspersoare constau dintr-o retea de alimentare cu apa, conducte pozitionate de obicei in partea superioara a unei incaperi si o serie de distribuitoare capabile sa detecteze schimbarile termice intr-un mediu. Acest tip de sistem este extrem de eficient, in special atunci cand se bazeaza pe companii si echipe competente, precum Securitate PSI care ofera numai cele mai bune sisteme pentru prevenirea si suprimarea incendiilor clientilor lor. Aceasta este o firma autorizata montaj instalatie sprinklere care va va oferi tot ceea ce este mai bun. Exista mai multe tipuri de sisteme sprinklere.

Instalarea unui sistem in favoarea altuia depinde de factori precum gradul de risc de incendiu, timpul de reactie dorit, conditiile de mediu si viteza de propagare a focului.

Sisteme umede

Acest tip de produs este cu siguranta cel mai raspandit. In acest caz, conductele sunt umplute cu apa sub presiune, care este eliberata in cazul unui incendiu care provoaca un efect de dus real. Sistemul acesta de grup pompare sprinklere nu este recomandat daca functioneaza la temperaturi sub 4° C.

Sisteme uscate

In acest caz, sistemul de conducte este umplut cu aer sub presiune in loc de apa. Odata activat termosenzorul, dozatoarele se deschid, lasand sa iasa aerul si apa incepe sa curga intre conducte si in afara stropitorului. Acest tip de produs evita problema inghetarii apei in conducte in mediile reci.

Cum functioneaza sistemele de sprinklere?

Asa cum tocmai am spus, dozatoarele sunt echipate cu termosenzori care in conditii normale semnalizeaza stropitoarele sa ramana inchise. In caz de incendiu, senzorul detecteaza imediat cresterea temperaturii si comanda deschiderea sistemului cu eliberarea in consecinta a apei. Interventia rapida asigura controlul imediat al focului. Numarul de sprinklere si distanta lor variaza in functie de riscul de incendiu al cladirii, in timp ce temperatura minima detectata pentru iluminarea instalatiei variaza de la 57° la 77° C.

Pentru a afla mai multe despre sistemele noastre de aspersoare si intretinerea lor, contactati echipa de la Securitate PSI. Veti avea cele mai eficiente sisteme, montaj si mentenanta autorizata si veti fi feriti de incendii.

  • 5 sfaturi de a preveni incendiile dintr-o casa

    Incendiile sunt un pericol destul de real, pot surveni in orice moment si pot distruge bun…
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.