Acas' di tăte pentru toți Scrisoare deschisă către Moșu’

Scrisoare deschisă către Moșu’

2 minute de citit
8
0
1,391

Dragă Moșule, îți scrie un om mare cu suflet (câteodată și cu minte) de copil. Știu că mai e mult până la sărbătorile de iarnă, dar mă grăbesc să îți scriu primul.

Dacă ai timp, citește, te rog, această scrisorică. Promit să nu fie prea lungă, doar știu că ești ocupat până peste cap cu împachetatul cadourilor, cu reparațiile la sanie, plus că renii trebuie îngrijiți cum se cuvine.

Moșule, nu doresc să-mi aduci cadouri, ci te rog doar să iei anul care e pe cale să se termine, să-l inchizi bine undeva, să-l fereci cu șapte lacăte și să arunci cheile departe, să nu mai aibă nimeni parte de asemenea an, cu toate necazurile pe care mi le-a adus.

Nu m-aș supăra, totuși, ca după ce-ai împărțit toate cadourile, la toți copii, dacă îți mai rămâne ceva prin sac, e bine venit. Mai ales dacă e un aparat foto, să știi că nu mă supăr deloc, dar chiar deloc 😉 .

Eu te aștept, dacă ai timp să treci și pe la mine. Promit că-ți fac niște prăjituri, așa cum mă pricep sau nu, dar sper să-mi și reușească rețeta, că nu vreau să ți se facă, Doamne-ferește, rău de la ele.

Dar știi ce? E mai bine să treci după ce ai terminat cu toată treaba, că-ți fac și un vin fiert să te mai încălzești. Ioi! Lasă că ți-l pun într-un termos și îl bei acasă, că altfel nu mai ai voie să conduci sania.

Craciunul-in-cele-mai-frumoase-povestiriMoșule dragă, dacă poți să-ți răpești câteva clipe și să îmi trimiți câteva rânduri scrise de mâna ta, m-aș bucura enorm. Plus că le-aș publica pe blog și poate așa mi-ar crește și mie numărul de vizitatori unici pe zi.

Să nu zici că nu ai cum să scrii, că stai prea departe sau că-s probleme cu poșta. Știu eu că ai mai trimis scrisori, chiar Mark Twain se lăuda că fiica sa, micuța Susie a primit mai demult o „Scrisoare de la Moș Crăciun”. Nu ai cum să zici că nu-i adevărat, am dovada, Moșule… scrisoarea cu pricina se găsește în volumul Crăciunul în cele mai frumoase povestiri.

Moșule, eu te salut, îți urez să ai parte de un drum ușor când o să vii în vizită pe la copii, pupă-l pe Rudolf pe năsuc din partea mea și te aștept.

Cu drag, Iulian M.

P.S.: Să nu uit Moșule… scrisoarea asta a fost scrisă și pentru SuperBlog 2013 (sper că nu te superi).

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

8 Comentarii

 1. Andreea D.

  25/11/2013 la 4:45 pm

  Moşu-i bun şi o să ţină cont de scrisoarea ta. La cererea lui am ajuns şi eu aici :))

  Dă-i replica

 2. Spunsieu

  25/11/2013 la 6:24 pm

  Atatea invitatii a primit zilele acestea incat Mosul in mod sigur se va materializa de-a dreptul.

  Dă-i replica

 3. turbo

  26/11/2013 la 12:20 pm

  un vin fiert cu scortisoara si va ajunge sigur la tine, plus ca il dai la pachet si-l poate bea linistit in sanie…

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   26/11/2013 la 8:48 pm

   Ioi, nu in sanie, ca la ce amenzi rutiere sunt acum, la anul sigur nu-si mai permite sa vina iar.

   Dă-i replica

 4. Stefan

  28/11/2013 la 6:31 pm

  Desi nu mai sunt de mult mic sa fiu sincer cred ca parintii sunt norocosi ca pot vedea la alti copii naivitatea de a crede in mos craciun, motiv pentru care astfel de scrisori pot fi frumoase indiferent de ce varsta vorbim.

  Dă-i replica

 5. Mihai

  29/11/2013 la 6:30 am

  Vin la termos:)) Buna idee, sa-l tinem pe Mosu’ departe de necazuri si satisfacut!

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.