Acas' di tăte pentru toți Revoluția jocurilor

Revoluția jocurilor

7 minute de citit
5
0
1,758

Se anunțau vremuri grele în lumea virtuală a jocurilor pe calculator. Corporația Umbrella lansase noi tipuri de viruși letali, iar viitorul omenirii era din nou compromis. Dacă guvernul mușamalizase testele anterioare făcute de Umbrella pe locuitorii Racoon City, situația luase acum o turnură dramatică.

Umbrella și-a întins tentaculele prin toate jocurile, adunând personaje malefice. Răul își unise forțele sub aripa protectoare a corporației. Sephiroth, de exemplu, venise tocmai din partea a VII-a de la Final Fanatasy. De asemenea, Umbrella a apelat și la serviciile sângerosului ultranaționalist rus Vladimir Makarov, care își dovedise cruzimea în seria Call of Duty. Pentru un strop de culoare în planurile întunecate ale corporației fusese adus și The Joker. Probabil fusese adus din seria Batman pentru diversiunile sale violente și pentru puțin amuzament sinistru.

Lupta pentru cucerirea universului virtual începuse.

Dar cine erau bravii eroii care s-au ridicat la luptă împotriva forțelor răului?

Undeva, într-un garaj subteran din Vice City, un grup de viteji plănuiau mișcarea de rezistență. Omenirea avea acum nevoie de calitățile de asasin ale lui Altaïr Ibn-La’Ahad, crescut și antrenat în „Frăția Asasinilor” din Assassin’s Creed.

Bătrâneii Pac-Man, Mario sau Prințul din Persia erau și ei prezenți la întâlnirea de taină.

Chiar dacă era în plin campionat de FIFA 14 și Lionel Messi venise direct de la antrenament să ajute gruparea de rezistență. Într-un colț, uimit de agitația din jur, stătea Mega Man.

eroii din vice city

Liniștea din garajul subteran e spartă de o voce nervoasă:

– Băi, Conan, ușor cu sabia aia, frate, că-mi zgârii mașinile.

Toți se uită la noul venit, un tip îmbrăcat lejer și cu aere de șmecheraș de cartier. Altaïr face prezentările:

– Dragi colegi, dânsul va fi șoferul nostru în această misiune sfântă. E de aici, din Vice City și e foarte priceput în mânuitul volanului, dar mai ales știe cum să facă rost de orice mașină.

– Conan? A venit și Conan? întreabă entuziasmat Pac-Man.

– Pac-Man, taci. Mănâncă-ți liniștit bomboanele și taci. Nu doar Conan are sabia mare, răspunde vizibil iritat de confuzie Prințul din Persia.

Din ce în ce mai uimit, Mega Man întreabă:

– Da’ ce facem noi aici?

– Păi facem revoluție. Tu ce crezi? răspunde mustăcind, Mario.

– Da’ nu știu, că eu am venit la vopsitorie să-mi albăstresc pixelii, continuă inocent Mega Man.

– Hai, gata cu pixelul albastru, le-o taie scurt Altaïr. Suntem aici să scăpăm lumea de personaje astea rele. Sub conducerea mea, vom câștiga această luptă.

– Hopa… alo, nea arabu’… mai ușor cu pianul pe scări. Eu știu cum e cu tactica, cu obositul adversarului… Eu sunt căpitanul de echipă aici, interveni Messi.

Altaïr deja dădea semne de nervozitate:

– Lionel, în primul rând nici nu știu ce cauți tu aici. Nouă ne trebuie luptători de elită, bine antrenați și neînfricați.

– Se vede că nu ți-ai primit în față, pâna acum, o minge șutată de mine. Și la ce antrenament face cu noi nea Gerardo Martino, înnod picioarele oricui îmi apare în față. Facem cum zic eu. Atacăm în schemă, frumos, pe flancuri, iar spre sfârșit, dacă avem avantaj, ne retragem în apărare și tragem de timp. Și încă ceva, nea arabu’… când o să faci și matale o foarfecă, o braziliană, ceva, atunci o să fii șef.

– Eu dacă reușesc să sar de prima groapă cu săbii, nimic nu mă mai poate opri, zice și Prințul din Persia.

Mario intră și el în vorbă:

– Eu pot să aduc niște ciuperci…

– Mario, mai ușor cu substanțele interzise, că doar nu suntem Asterix și Obelix, i-o retează Messi.

– Eu mă refeream la niște mânătărci, ghebe… ceva, în caz că ne vine foame.

Altaïr se vede din nou nevoit să readucă discuția pe făgașul normal.

– Oameni buni, ne-am adunat aici cu un scop. Trebuie să învingem corporația Umbrella. Vreau să văd explozii, vreau efecte 3D, vreau să fie totul cât mai real.

– Bine Altaïr, intervine Prințul din Persia, eu înțeleg că vrei efecte 3D și efecte cât mai realiste, dar unde găsim o placă video care să suporte toate astea? Dacă se întrerupe lupta la jumătate din cauza efectelor tale?

– Prințule, au apus demult vremurile pe când plăcile video AGP de 64MB reprezentau apogeul tehnicii. Ești cam rămas în urmă. Acum vrei plăci video? Cauți un magazin online și îți alegi o placă video puternică, performantă, care redă cele mai fine detalii realiste.

– Aha! Acum am înțeles, dar nu prea pricep. Ce e ăla magazin online? întreabă Mega Man.

mediadot logo– Băi, voi ăștia din anii 80 sunteți puțin rămași în urmă. E tot un fel de magazin, de supermarket. Găsești de toate, dar îți faci cumpărăturile de acasă și e tot timpul deschis. Cum ar fi de exemplu mediadot.ro, completă Lionel Messi, arătându-le mândru logoul.

Prințul din Persia, interveni:

– Deci să înțeleg că acum nu ne mai batem pixelat? Și sabia mea apare mai clar acum, nu ca și o nuia, cum era pe vremuri?

– Așa de clar se vede, că poți să-ți aranjezi și frizura în lama sabiei, îl lămurește Messi. Ba chiar citeam deunăzi pe forum gaming că la plăcile video AMD Radeon cumpărate la promoție primești gratis până la trei jocuri.

– Auzi Lionel, zice Pac-Man, dar cu plăcile astea, mă văd și eu în 3D? Că m-am săturat să semăn cu o pizza galbenă începută. Vreau și eu să am niște umbre, niște efecte și să mă plimb mai altfel, în adâncime, că am amețit de atâta sus-jos, stânga-dreapta.

Împăciuitor, Mario îl consolează pe Pac-Man:

– Lasă Pac-Man, nu fii supărat, că tocmai ăsta e farmecul tău. Ești simplu și asta ne place.

– Da… dar ați auzit voi de performanțele arhitecturii GraphicsCore? De aia imginile date de AMD sunt așa de clare. Pac-Man, dacă tu erai mulțumit cu 8 sau 16MB, vremurile s-au schimbat, nene. Acum vorbim de mii de megabytes. Uite, o placă pe chipset AMD, un MSI Radeon HD 7950 are o memorie… băi dar are o memorie uite așa de mare… de 3072MB. Știi cât înseamnă asta?

Pac-Man s-ar fi scărpinat în cap, dar, săracul, nu avea mâini… și zice încurcat:

– Ăăă! Mult?

– Enorm, își continuă Messi pledoaria. Și mai e și DDR5 memoria asta. Și să nu îți mai spun că lucrează la o frecvență de 5000 MHz și are sistem de răcire. E brici.

Toți ascultau vrăjiți despre noutățile tehnologice, dar Altaïr era cu gândul tot la lupta cu entitățile malefice:

– Și cu ce ne ajută pe noi, în luptă, placa asta video?

– Păi ne ajută. Dacă tot ne batem, măcar să ne batem frumos. Să avem o fidelitate senzațională a imaginii. Să simțim cu adevărat fiorii luptei și să nu să rămânem, Doamne ferește, blocați în vreo ipostază stânjenitoare.

– Păi atunci putem porni la luptă!!! strigă Mega Man.

– Albăstrel, stai cuminte. Nu pornim acum. Așteaptă să ne ghideze în luptă cineva de la calculatorul său de acasă… să se joace cineva cu noi… ai uitat că suntem personaje de jocuri pe calculator? îl temperează Mario

Pac-Man se tot fâțâia de colo-colo și-l întreabă timid pe șoferul care nu mai zisese nimic de o bună bucată de timp:

– Nea șoferul, da’ noi cum o să încăpem șapte într-o mașină?

– Păi încăpem, că Mario vine după noi călare pe țestoasă, iar pe tine te lipim pe parbriz, ca pe un sticker, că oricum ești 2D.

Această povestioară participă la SuperBlog 2013.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

5 Comentarii

 1. razvan

  26/10/2013 la 11:10 pm

  Tehnologia avanseaza foarte mult si o sa fie foarte multe jocuri noi care ne vor da pe spate. Si vor dauna copiilor dar nu avem ce face.

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   27/10/2013 la 11:38 am

   Nu toate jocurile dauneaza. Apar din ce in ce mai multe educative. Multe dezvolta inteligenta, creativitatea. Totul tine de controlul parintilor.

   Dă-i replica

   • razvan

    28/01/2014 la 4:34 pm

    Ai perfecta dreptate, dar dezvolta creativitatea prea tare. Gandestete ca multi copii incearca sa faca in realitate ce vad in jocuri…

    Dă-i replica

 2. turbo

  28/10/2013 la 4:37 pm

  Assassin’s Creed mi-a placut foarte mult, este foarte bun avand o grafica si o poveste exceptionala !

  Dă-i replica

 3. inchirieri remorci

  17/02/2014 la 2:10 pm

  toata seria Call of Duty este tare, te tine in priza tot jocul

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.