Acas' guest post Repatriere decedati, complex de servicii ale datoriei morale fata de cei care nu mai sunt…

Repatriere decedati, complex de servicii ale datoriei morale fata de cei care nu mai sunt…

8 minute de citit
0
0
417

Se spune ca oamenii isi doresc copii, sa le duca numele mai departe. Este indatorirea suprema a omului sa aduca pe lume copii si sa ii pregateasca pentru viata, oferindu-le o educatie aleasa. Familia este cea care iti ofera suport material si spiritual in vremurile de amarnice incercari si tot familia isi aduna ultimele puteri sa organizeze ceremonia despartirii definitive de cei care pleaca pe drumul fara de intoarcere.

repatriere decedati

Cei din familie alearga sa cumpere cele necesare, are grija sa se pastreze toate traditiile si sa organizeze o inmormantare decenta.

Pentru inmormantare sunt necesare: haine noi, potrivite ocaziei, sicriu dotat cu accesoriile funerare potrivite, cruce, flori frumoase. Trupul necesita toaletare atenta si imbalsamare responsabila ca asistenta la ceremonie sa nu aiba de suferit si sa se simta confortabil (sa nu simta mirosuri dubioase si sa nu se teama de microbi).

Repatriere decedati nu se poate face de catre persoane neautorizate si nepricepute, fiindca in cazul transportului funerar international, lucrurile se complica. Sunt tranzitate numeroase tari, fiecare cu prevederile sale stricte, legate de acest tip de transport. Calatoria dureaza doua-trei zile si in ce stare ar ajunge decedatul sa fie pus in orice masina, la temperatura de peste 20 de grade? Cu sicriul pus pe masina ar fi si mai rau!

Iata de ce sicriele speciale pentru repatriere decedati trebuie sa fie asezate bine in interiorul masinilor funerare prevazute cu frig si cu sisteme corespunzatoare de prindere.

Sicriul de zinc si cel din lemn de esenta tare la dimensiunile corespunzatoare, cu numarul de valve cerut de legea internationala se gasesc numai la firmele ce ofera aceste servicii si sunt incluse in pret.

Daca repatrierea ar putea fi facuta pe cont propriu, de catre membri familiei, costurile ar fi mult mai mari, fiindca sunt prea multe de facut si toate manoperele sunt migaloase si dificile.

Cea mai avantajoasa repatriere este cea realizata de catre cele mai bune firme de servicii funerare, deoarece:

  • au la dispozitie sicriele, crucea, accesoriile pentru sicriu, imbracamintea si stabilesc un pret in favoarea clientilor.
  • in costurile repatrierii intra si intocmirea dosarului de rapatriere si spalarea, toaletarea, imbalsamarea si manipularea trupului neinsufletit, dar si transportul. Intotdeauna mai multi furnizori de servicii inseamna mai multe cheltuieli, in timp ce o echipa lucreaza mai repede si cu preturi mult mai mici. Echipa firmelor de servicii funerare nationale si internationale se sincronizeaza perfect si asa decedatul ajunge la timp in tara.
  • si transportul funerar este mai avantajos pentru clienti, cand sunt facute cu masinile funerare autorizate ale firmelor de profil. O repatriere pe cale aeriana este foarte scumpa si ia mult timp.

In plus, masinile funerare sunt pregatite sa plece dupa decedat in orice moment avand toate taxele achitate la zi. Soferii acestor mijloace de transport au experienta necesara, stiu cum sa se comporte decent si sa gestioneze corect o sarcina atat de importanta, cum este cea a repatrierii.

In concluzie, repatriere decedati pe cont propriu, prin implicarea exclusiva a apartinatorilor nu se poate face, fiindca multe dintre statele europene nu accepta sa incredinteze familiei trupul neinsufletit, daca aceasta nu este sustinuta fizic si moral de catre o firma de servicii funerare, care sa realizeze rapatrierea impecabil.

  • servicii funerare

    Sfaturi pentru copiii unici

    S-ar putea scrie carti intregi despre copiii unici. Unii doresc din tot sufletul un fratio…
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.