Pur și simplu

2 minute de citit
1
0
1,493

Puritate și simplitate – două noțiuni din ce în ce mai greu de găsit în ziua de azi, două concepte care își pierd valoarea în negura timpului prezent.

Puritatea în gândire ne e permanent alterată prin influența mediului în care trăim. Am uitat de frumusețea simplității.

cer seninCedăm prea ușor în fața tentațiilor, ne întinăm zi de zi gândurile cu ambiții de multe ori deșarte, dar care ne macină sufletele, cu fleacuri cărora le acordăm prea multă atenție și cu fiecare clipă care trece, ne pierdem în detalii.

Uităm să mai fim noi înșine și e păcat. Nu ținem cont de faptul că prin fiecare clipă care trece, avem și mai puțin timp rămas, timp prea scump pentru a-l irosi cu lucruri lipsite de orice importanță.

De ce nu învățăm ceva din puritatea copiilor, care văd lumea într-un mod atât de simplu?

Ne-am închis de bunăvoie în mințile noastre fixate pe idei preconcepute și nu mai vedem dincolo de noi. Ne-am obișnuim să plecăm prea des privirile, căci nici ochii nu ne mai sunt puri de când nu mai știm să privim spre interior. Trăim într-o lume în care se pune accent pe ambalaj, pe efemer. Suntem prea răi cu noi și ne-ar trebui, deja, mult timp să învățăm să fim din nou simpli și puri în gândire. Ne trebuie timp și tocmai acest timp nu-l avem la nesfârșit.

Lumea asta, așa cum o știm cu toții, ar avea nevoie de un buton de reset. Stop și de la capăt. Iar puterea de a schimba ceva stă în fiecare dintre noi. Chiar și un gest mic poate însemna enorm.

Pornind de la ideea de simplitate și puritate, AQUA Carpatica a pornit mai demult campania „legea apei”, prin care se cerea crearea unui cadru legislativ prin care producătorii de ape din România să fie obligați să afișeze pe etichetă concentrațiile de nitrați. Un pas spre puritate inițiat de AQUA Carpatica, un pas pe care poți să-l faci și tu ajutând cu un vot „legea apei”.

apa pura

AQUA Carpatica are grijă nu doar să-ți aducă cea mai pură apă, dar te și premiază. Participă la acest concurs Instagram, răspunde invitației lansată de AQUA Carpatica de a reda în imagini ideea de puritate, folosește haștagul #puritate și, de ce nu, poate ești chiar tu câștigătorul premiului, dar dincolo de partea materială, nu uita să fii câștigător în viață, să cauți puritatea din tine și din semenii tăi.

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Un comentariu

  1. maria

    19/11/2013 la 11:17 pm

    tare frumos ar fi sa gasim si la oamenii mari macar putin din puritatea copiilor:(…

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.