Acas' aceste cuvinte ne doare Partidul te vrea tuns, roackere!

Partidul te vrea tuns, roackere!

1 minute de citit
9
0
1,781

În școlile românești revin regulile comuniste care impuneau o anumită ținută și lungimea părului.

Se pare că a trecut prea mult timp de la Revoluție, iar unii dintre noi au cam uitat pentru ce s-a vărsat atunci sânge nevinovat.

Pletosule, n-ai voie la ore! Partidul te vrea tuns, roackere!

Conform regulamentului intern al Liceului Tehnologic Mircea Vulcănescu din București, în secțiunea a 7-a „folosirea unor însemne sau purtarea îmbrăcămintei neadecvate vârstei caracteristică grupurilor rock, sataniste etc.” se pedepsește la prima abatere cu interzicerea accesului în şcoală / mustrare în faţa clasei și anunţarea părinţilor. Dacă „infractorul” nu și-a îndreptat conduita, iar abaterea se repetă, pedeapsa este pe măsură: „eliminare 3 zile cu scăderea notei la purtare 1-2 puncte”.

regulament liceu

Trecem cu vederea greșelile din textul regulamentului (disciplianară, școlă, părtinți), că nu astea ne interesează acum.

E trist ca nici după un sfert de veac de democrație să nu fi dispărut gândirea rudimentară, comunistă. Deci fix tricourile cu Iron Maiden ale puștanilor de liceu, reprezintă gravele probleme pe care le are învățământul românesc.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

9 Comentarii

 1. Claudiu

  31/07/2014 la 1:55 pm

  Dar de tinute de COCALARI~MELTENI~MANELISTI nu scrie nimic ? O fi discriminare sau e o scoala de profil pentru COCALARI~MELTENI~MANELISTI ?
  O fi ok cu sandale si ciorapi ? Zic si eu

  Dă-i replica

 2. Anonimus

  31/07/2014 la 2:58 pm

  hahahaha! :))) asta e tare buna gluma buna :))), cred ca daca as fii acolo ar fii trebuit sa ma duc la ONU sa depun plangere si sa dau in judecata rasa de romi si sa fiu rasist ca doar e romania …. Ahhham… . Poate daca romii si tiganii ar pleca din tara asta poate am duce-o mai bine :), ca noi suntem un popor care inghitim orice cacat de la tigani asazisii „romi” care sunt la putere cu SAMANTA SI VALOAREA ca zici ca ei o descoperit noile tehnologii si metodalitati de trai bun . Daca as fii eu la putere nu as da romii afara din tara pentru culoarea pielii sau aspectul fizic, ci pentru comportamentul inuman, bastinas, imatur idiot si chiar penibil, pe langa asta ne fac de ras si in alte tari, vina desigur cazand pe romania. Si de ce se ia de rockeri ca sunt mai culti si mai buni si vad ca nu au „valoare” in tara asta? Cu bataia si surzeala ,injuraturile nimeni nu o sa faca nimica ROMII SI TIGANII TREBUIE DA-TI AFARA.

  Dă-i replica

 3. Gentiana Hidrastis

  02/08/2014 la 2:29 pm

  Asta e regulamentul scolii respective . nu iti convine du-te la alt liceu !

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   03/08/2014 la 2:33 pm

   Ma bucur ca ai inteles ideea articolului.
   1. Ce facem? Ne intoarcem in vremuri comuniste in care rock-ul era interzis prin lege, iar pentru a avea par lung si / sau barba aveai nevoie de dispensa de la politie?
   2. Daca ar fi vorba despre un liceu in care este obligatorie o anume uniforma, atunci acest punct din regulament nu si-ar avea rostul.
   Si 3… Ce-as mai merge la liceu, dar din pacate l-am terminat acum 17 ani. Si da, am purtat plete, blugi stramti pe buci si tricouri cu trupe, dar asta nu m-a impiedicat sa-mi iau bac-ul din prima si cu o nota onorabila ; felul in care ma imbracam nu avea de-a face cu respectul pe care il aratam celor din jur, iar muzica nu m-a tinut niciodata departe de carte. \m/

   Dă-i replica

  • DJ Nunta Bucuresti

   05/08/2014 la 12:56 pm

   Domnisoara, am crescut cu Cenaclul, Iris, AC/DC, Maiden, Pitis si multi altii. Cand se intrerupea curentul in Bucuresti pentru economie, trei ore, ieseam la coltul blocului cu „saniuta” ( cunoscatorii stiu ) si cantam Fata Din Vis. In drum spre litoral, fara bilet, cantam Trenul Fara Nas. Partidul m-a tuns de trei ori, de fiecare data luat cu duba de la concertul rock saptamanal, pana sa fie interzisi Irisii. Asta ne-a tinut pe noi in viata, avand moralul si puterea ca, la lovitura de stat din 89′ rockerii sa fie in primele randuri, pentru ca voi acum, sa beneficiati de libertate de exprimare. Unii nu o meritati. Acum daca ne intalnim pe strada ne salutam cu deosebit respect. Din putul gandirii tale trag concluzia ca nu ai trait acele vremuri, nu le poti intelege si mai grav vrei sa se intoarca. La fel si impotentii sau frustratele care au facut regulamentul mai sus descris. Intotdeauna le-a fost frica de noi.
   Peace!

   Dă-i replica

 4. parfumuri ieftine

  03/08/2014 la 11:34 am

  acuma insemne sataniste hai sa zicem ca e normal interzicerea lor, dar faptul ca ai plete sau geaca cu metallica mi se pare absurd….

  Dă-i replica

 5. Florin Dr

  06/08/2014 la 8:04 pm

  Auzi ce le trebuie elevilor, exprimare libera,rockereli, sa fim seriosi. La scoala de corectie cu ei, ce exmatriculare pe 3 zile ? 😛

  Dă-i replica

 6. Cos

  07/08/2014 la 8:45 am

  Cred că se exagerează un pic și subiectul este divagat. Regulamentul respectiv nu face referire la păr lung sau scurt, la ce sau ce nu asculți.. Se referă strict la faptul că, în școala respectivă se poartă o uniformă (așa cum e specificat în același tabel, la punctul 1) și elevii nu au voie să se afișeze cu însemne gen svastică, pentagramă, bloody shirts.. Lucru care mie mi se pare normal. .

  Pe de altă parte, e clar că cel ce a scris acest regulament nu are cultură și nu știe ce înseamnă defapt rock. Termenul ”rock” nu are ce căuta în acel tabel. Lipsa de cultură e subliniată și de folosirea acelui ”etc.” de la final..

  Dă-i replica

 7. Gina

  13/08/2014 la 4:10 pm

  Regulamentul impune o uniforma(este specificat la pct.1) , de aceea cred ca venit cu completari ulterioare.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.