Acas' guest post Cum iti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala ? (P)

Cum iti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala ? (P)

1 minute de citit
2
0
1,347

Inceputul anului scolar este de cele mai multe ori un eveniment emotionant, atat pentru parinti cat si pentru copii, deoarece nici unii, nici altii nu stiu exact ce urmeaza. Colegi noi, teme, trezit de dimineata, probleme, etc. Insa, cu daruire si vointa se poate trece cu bine peste orice.

Cea mai emotionanta zi de scoala e prima, prima zi de scoala din clasa I. Sunt foarte importante si celelalte, insa una e sa fii in prima zi de scoala in clasa I si alta e sa fii in clasa a VII-a, de exemplu.

prima zi de scoala

Ca parinte, trebuie sa iti pregatesti puiul pentru marea zi. In primul rand ai nevoie sa ii cumperi cele necesare. Ghiozdanul este foarte important si trebuie ales cu atentie. Ghiozdanul trebuie sa fie usor, suficient de incapator si cu bretele late si reglabile. El trebuie ales in asa fel incat sa nu afecteze sanatatea scolarului. Sunt multe cazuri in care copiii au probleme cu spatele deoarece ghiozdanul nu a fost ales in mod corect. Cele mai cautate ghiozdane acum sunt cele anatomice. Acestea se pliaza pe linia corpului si ofera confortul dorit.

Apoi, importante sunt si hainele. Copiii se mandresc mereu cu ceea ce poarta in prima zi de scoala. Alege haine frumoase si potrivite pentru mediul academic.

Ca parinte trebuie sa iti pregatesti si psihic puiul pentru ceea ce urmeaza. Incurajeaza-l, vorbeste-i cu entuziasm si niciodata nu vorbi in prezenta lui de rau scoala sau profesorii. Explica-i frumos faptul ca va urma sa intalneasca alti copii cu care sa-si petreaca timpul, ca va trebui sa fie mai responsabil in ceea ce face si ca doar fiind serios poate ajunge un elev bun si un om mare. Eplica-i faptul ca de acum prioritatile lui se vor schimba si ca va incepe o noua etapa din viata.

Toti parintii isi pregatesc puii cum stiu mai bine pentru prima zi de scoala. Cu siguranta te vei descurca foarte bine si tu.

Instinctul matern si maturitatea te vor ajuta de fiecare data sa iei cele mai bune decizii pentru copilul tau.

 

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

2 Comentarii

 1. Angela

  06/09/2016 la 2:50 pm

  Un copil nu cred ca trebuie sa invete neaparat importanta scolii, cat si ideea de dezvoltare psihologica si rolul ei. Nu trebuie sa se axeze exclusiv pe memorarea informatiei, ci pe efectul incercarii de a o memora.

  Dă-i replica

 2. Curic Ovidiu

  30/10/2016 la 4:53 am

  Importanta scolii trebuie plantata in mintea copiilor cu mult inainte de inceperea clasei pregatitoare.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.