Acas' di tăte pentru toți Oltenia – eterna terra nova

Oltenia – eterna terra nova

2 minute de citit
0
1
2,029

După un week-end plin, cu plimbări din Ardeal în Oltenia și retur, cu bagaje, cu nopți nedormite și cu dureri de spate de la scaunele incomode ale CFR-ului nostru cel de toate zilele, pot trage linie și să privesc partea plină a paharului, respectiv a sticlelor cu vin aduse de la ai mei, din Balș.
Una peste alta, am ramas ca prostu’ cu gura căscată la cât de mult s-a schimbat Craiova de când n-am mai trecut pe acolo. Dincolo de atmosfera de sărbătoare, cu luminițe, steluțe și alte kitsch-uri de sezon, m-am mirat cât de curat se prezinta orașul, cât de curat și frumos a rămas Parcul Romanescu. Așa ca fapt divers… Parcul Romanescu cică ar fi treilea cel mai mare parc natural din Europa (și nu o zic eu, o zice Wikipedia).

Parc Romanescu – Craiova
Turnul din Parcul Romanescu – Craiova

Nu știu și nici nu mă interesează prea mult datorită cui este orașul așa, c-o fi vorba de Antonie Solomon, de autoritățile locale sau pur și simplu oamenii au înțeles că doar păstrând curățenia pot avea un oraș curat și frumos.  Rezultatul contează. Bine… nu am putut totuși să ignor haitele de maidanezi. Băi frate, îs mulți ai dracu’ și păreau destul de agresivi. Da’ lasă, că o scape România și de javre, mai mult ca sigur cu ocazia vreunei sărbători: Sfântu’ Așteaptă, Paștele Cailor… ceva de genul.

Trecând pe lângă sediul Universității Craiova, am căzut în găleata cu melancolie… e greu să vezi cum ceea ce a fost cândva cea mai frumoasă echipă de fotbal din țară, acum a rămas doar o amintire, echipa de suflet a oltenilor fiind jefuită și învinsă de mafioți. Păcat.

O altă noutate a fost și de-abia inauguratul hypermarket Auchan, din fosta hală Electroputere. Deși părea deschis cam în graba, cu finisaje care cam lasau de dorit, într-un oarecare fel mi-a placut atmosfera aia… ca de șantier și era sa îmi rup de câteva ori picioarele fiindcă mă tot holbam pe sus, la macarelele proaspăt vopsite, rămase acolo din vremuri de demult, pe când se mai și producea ceva în țara asta.

Auchan
Ramasita din Electroputere in Auchan

Ca amintire, nu m-am ales cu altceva decât cu două beri ale dracului de tari: Belzebuth – una cu 8,4 % și alta cu 11,8 % alcool.

Berea Belzebuth - a dracului de tare

  • Ce-i în neregulă cu poza asta?

    Mă uitam deunăzi la prețurile de la case de vânzare din Craiova… Nu că aș avea bani …
  • Legende urbane 5

    Asta e tot studențească și tot din Craiova. Cică era la TCM un profesor dat dracu. Şi Dumn…
  • Legende urbane 4

    Măi vericule, dacă ălălante episoade din legende iereau cumva credibile, asta nici macar i…
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.