Acas' aceste cuvinte ne doare În Oradea e legal să-ți parchezi mașina pe trecerea de pietoni

În Oradea e legal să-ți parchezi mașina pe trecerea de pietoni

2 minute de citit
1
0
1,487

Nevoia mare de locuri de parcare a dus la apariția nenorocitelor de „trotuare-parcare”, așa că dacă alegi să mergi pe jos prin Oradea, trebuie să împarți trotuarul cu bicicliștii care au piste trasate și cu mașinile care circula fără nicio problemă pe trotuar.

În timp te obișnuiești cu faptul că și trotuarul a devenit parte carosabilă. Dacă ești atent la mașinile care vin din față și din spate, te tragi cât mai pe margine și în același timp eviți și bicicliștii, ai șanse reale să ajungi acasă întreg, fără evenimente în „trafic”.

Mai greu e atunci când vrei să te aventurezi să ajungi de pe o parte pe cealaltă a drumului. Lucrul ăsta, aparent banal, necesită talente de strateg. Trebuie să îți calculezi din timp traseul, dar să ai și un plan de rezervă în cazul în care ajungi la trecerea de pietoni și vezi că … nu vezi nimic nici în stânga nici în dreapta din cauza mașinilor frumos aranjate pe și pe lângă trotuar. Ori ocolești și cauți un loc mai sigur ori trăiești viața la maxim, vrei adrenalină și încerci să eviți mașinile: faci câțiva pași pe zebră, scoți capul „la înaintare” și te rogi ca fix în momentul ăla să nu treacă în viteză vreo dubă sau alt automobil mai mare, care să te scalpeze.

Sau poți să dai peste o situație ca în poza asta:

trotuar - parcare

Dacă mai ai și ceva bagaje, te-ai scos. Pe lângă riscul să te ia pe sus vreo mașină fix pe zebră, mai ai și scandal cu proprietarul mașinii parcate, că-i atingi frumusețea de mașinuță cu sacoșa.

Poza asta e făcută pe strada Henrik Ibsen, vizavi de stația autobuzului 10. În condițiile astea, numai după autobuz să nu alergi. Îl prinzi pe următorul peste o jumătate de oră. Asta numai dacă reușești să arunci un ochi în stânga, pe lângă dubița parcată frumos pe locul care îi e rezervat în curbă.

Degeaba se zice așa în codul rutier, la litera e din articolul 174: „se interzice oprirea voluntară a vehiculelor  în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea”.

Legile sunt făcute doar pentru fraieri.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria aceste cuvinte ne doare

Un comentariu

  1. […] ceva anul trecut ceva despre „ trotuarele – parcare ” de prin Oradea. Dimineață am mai văzut un stil de a parca mașina, vorba aia… „pe […]

    Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.