Acas' di tăte pentru toți Marea matoleală – o comedie simpatică și cam atât

Marea matoleală – o comedie simpatică și cam atât

2 minute de citit
2
0
2,409

Dacă ți-ai pus în gând să te duci la cinema să vezi „Marea matoleală” sau „21 & Over”, du-te. Du-te și râzi. Simte-te bine, dar nu analiza.

21 and overFilmul e o comedie draguță, își atinge scopul de a amuza, chit că e total lipsit de logică. Chiar dacă regizorii filmului sunt Jon Lucas și Scott Moore, cei care au făcut și scenariile la „Marea mahmureală” 1/2, „matoleala” nu are farmecul „mahmurelilor”.

Filmul începe spumos, se termină amuzant. Cuprinsul, cam o adunătură de aventuri fără cap și coadă. Dar care îți pot provoca accese de râs.

Pe foarte scurt, Jeff Chang împlinește vârsta de 21 de ani. Ce face omul la 21 de ani în State? Poate să bea legal. Așa că doi prieteni din copilărie de ai lui Jeff, Casey și Miller, îl scot pe sărbătorit în oraș, la o bere mică. Chiar dacă Jeff avea a doua zi un interviu de care depindea viitoarea lui carieră de medic.

Berea aia mică se transformă în mai multe beri, se mai adaugă niște shot-uri, iar bere, shot-uri ș.a.m.d. Beția se instalează repede, prea repede. Îi fac, din greșeală, unuia un piercing cu săgeata de darts, își câștigă un dușman de moarte. Mai colindă rapid prin câteva bodegi. De aici lui Jeff i se cam rupe filmul… dar și mie. Se cam îngrămădesc haotic pățaniile lor și nici nu-s prea demne de a rămâne întipărite pe scoarță.

Jeff Chang, cetățeanul turmentat, trebuia dus urgent acasă și înviorat pentru marele interviu pe care urma să îl aibă. Cum nimeni  nu știa unde stă individul, începe marea provocare de a-i afla adresa. Intră prin efracție în casa de frăție a unor tipe latino. S-au ales cu o grămadă de tipe. Dornice de răzbunare. Tot în încercarea de a afla adresa lui Jeff cel leșinat, cei doi prieteni de pahar sunt nevoiți să câștige „turnul puterii”, o provocare  de bairam în care ideea era să bea mai mult decât ceilalți.

După înșiruirea de aventuri, matolitul Jeff ajunge internat în spitalul campusului universitar îmbrăcat doar cu… un ursuleț de pluș. Amicii lui îl caută în zori de zi, prin oraș, îmbrăcați ca cei de la Red Hot Chili Peppers, adică cu câte un ciorap pe post de frunza lui Adam.

Totul se termină cu bine, Jeff este răpit din spital, dus acasă, spălat, apretat și pregătit pentru marele interviu. Dar nu, filmul nu se termină aici. Ci peste vreo trei luni, când cei trei prieteni se regăsesc la un concert. Trebuia ca Jeff să mai tragă, în slow-motion, o vomă de final.

A! Uitasem de marele șef de trib care tot apare prin film, dar ce-i cu ăsta vă las pe voi să descoperiți.

Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria di tăte pentru toți

2 Comentarii

 1. Videochat

  08/06/2013 la 11:32 am

  Nu s-a saturat lumea de filme de genul asta ? cu adolescenti care beau s.a.m.d. sunt o gramada de filme de genul asta, unele chiar tari dar putine.

  Dă-i replica

 2. free logo

  05/07/2016 la 8:59 am

  Sunt o multime de filme mai frumoase decat acesta, trebuie doar sa cauti.

  Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.