Acas' guest post Importanța chestionarelor auto DRPCIV. Pregătire pentru examenul teoretic

Importanța chestionarelor auto DRPCIV. Pregătire pentru examenul teoretic

3 minute de citit
2
0
1,232

Majoritatea școlilor de șoferi nu beneficiază de programul oficial DRPCIV și pun la dispoziție chestionare auto alcătuite de profesori de legislație pe baza legislației rutiere. Acele tipuri de chestionare auto nu au prea mare legătură cu chestionarele oficiale C DRPCIV. Așadar, elevii se pregătesc (inutil) pentru examenul de teorie, iar când dau sala, peste 75% pică examenul. Foarte puțini elevi obțin examenul teoretic din prima. Întrebările și răspunsurile diferă foarte mult în comparație cu cele de la sală. Unele întrebări au răspunsuri capcană sau mai multe variante de răspuns… Orele de legislație rutieră nu sunt suficiente pentru a reuși pe deplin să înțelegi cu ”ce se mănâncă” codul rutier, măsurile de prim ajutor, noțiunile de mecanică, conduita preventivă, conducerea ecologică, indicatoarele rutiere și marcajele rutiere. Este indicat să înveți codul rutier din manualul de legislație rutieră, dar nu și să parcurgi chestionare auto din manual. Cum foarte multă lume face chestionare auto din manualul de legislație rutieră, pur și simplu evită să-și îmbunătățească aptitudinile pentru examen.

Chestionarele auto DRPCIV sunt alcătuite pe baza legislației rutiere, iar între timp ce le parcurgeți, practic veți învăța legislație rutieră. Sunt 26 de întrebări într-un chestionar și fiecare întrebare este structurată conform capitolelor de legislație rutieră. Exemplu: întrebări din mecanică, întrebări din măsurile de prim ajutor, întrebări din conducerea ecologică, întrebări cu imagini, indicatoare și marcaje rutiere, etc.

Sfaturi pentru examenul de teorie DRPCIV.

Este natural să ai emoții, doar că trebuie sa încerci să le temperezi. Fiecare emoție îți poate distrage atenția, iar ca rezultat, vei putea greși la întrebări. Înainte de a începe examenul, poți să stai cam 3 minute în scopul de a te liniștii. Pe urmă, vei începe să răspunzi la întrebările de acomodare. Nu este neapărat să răspunzi corect, dar răspunzând corect, îți vei mări atenția asupra întrebărilor.

După ce ai trecut la întrebările oficiale, cele 26 de întrebări, va trebui să rezolvi toate întrebările care sunt ușoare și le știi cu siguranță. Rezolvând aceste întrebări, vei acumula cât mai multe răspunsuri corecte și te vei apropia de finalul examenului mai rapid. După ce ai rezolvat întrebările care le-ai știut 100%, va trebui să începi să rezolvi întrebările care consideri că le știi destul de bine, dar aici intervine atenția și vei fi OBLIGAT să folosești butonul „RĂSPUND MAI TÂRZIU” ori de câte ori este nevoie.

Pe final vei avea de răspuns la întrebările pe care nu le știi… întrebările cu care nu te-ai mai întâlnit niciodată. De obicei, vor rămâne 2-3 întrebări cu mai multe variante de răspuns și întrebări capcană cu imagine. Trebuie să te concentrezi pentru că unele întrebări sunt logice și poți răspunde cu ușurință. Dacă ești nelămurit mai mult la o întrebare, poți răspunde mai târziu. Nu uita, citește cu atenție toată întrebare și toate răspunsurile, chiar dacă consideri că o știi.
Material de Ovidiu Drobotă. Succes la examen!

 • Să îmi fac permisul… să nu mi-l fac… grea decizie

  Mă cam macină de ceva timp problema permisului de conducere. Și când ceva mă mănâncă, musa…
Încarcă mai multe articole faine
Vezi mai multe din categoria guest post

2 Comentarii

 1. Andrei Sebastian

  27/06/2014 la 12:20 am

  Eu cand am facut scoala de soferi de la scoala unde am fost inscris am cumparat un program pentru windows, se numea AUTO B+ v3. Am luat examenul teoretic din prima cu punctaj maxim.

  Oricum cert este ca daca o persoana vrea sa aiba permisul de conducere in buzunar trebuie sa toceasca.. mai intai cu teoria (legislatia) pe urma sa se apuce de completat la chestionare.

  Dă-i replica

  • Iulian M.

   27/06/2014 la 10:24 am

   Eu n-am reusit sa mai dau de carnet, ca fix cand am terminat scoala de soferi, mi-am rupt spatele si carnetul era chiar ultima mea grija atunci 🙁

   Dă-i replica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.